Bilist nr. 200.000.000 passerer Storebæltsbroen

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

I dag lørdag den 16. juni 2018 passerede bilist nummer 200.000.000 Storebæltsbroens betalingsanlæg. Den heldige jubilar blev overrasket med gaver og blomster.

Overraskelsen var stor, da Nina Schlichting Nielsen og hendes to børn, Frida og Marius på 9 og 7 år, blev stoppet i Storebæltsbroens betalingsanlægget lørdag formiddag. Der var nu ikke tale om en overtrædelse af nogen art. Tværtimod. Familien kørte nemlig køretøj nummer 200 million gennem betalingsanlægget.

Den heldige familie blev fejret med blomster, en BroBizz med 10 gratis ture over bæltet og en eksklusiv tur op i Storebælts 254 meter høje pyloner for fire personer. Alt sammen overrakt af Mikkel Hemmingsen, adm. direktør i Sund & Bælt.

»Da vi blev stoppet, blev jeg og børnene overraskede over nyheden. Bagefter tænkte vi, at det er vildt fedt. Det er jo ikke hver dag, at man bliver stoppet på denne måde,« fortæller Nina Schlichting Nielsen.

Bilisterne er begejstrede for automatisk betaling

Det var ikke ved at tilfælde, at familien fik overrakt en BroBizz. Bilisterne er nemlig begejstrede for automatisk betaling.

I dag benytter 73 procent af kunderne sig af automatisk betaling. Det medvirker til, at bilisterne kan komme hurtigere gennem anlægget, og at trafikken afvikles effektivt – trods den stigende trafik.

»Vi kan se, at vores kunder er glade for de betalingsløsninger, som vi tilbyder. Vi har netop rundet 1 mio. BroBizz, og tilmeldingerne til vores nummerpladeløsning, PayByPlate, går støt fremad,« fortæller Mikkel Hemmingsen, adm. direktør i Sund & Bælt.

Efter fejringen kørte familien videre til Fuglebjerg i Næstved Kommune, hvor de er ved at gøre deres hus klar til salg, da de er flyttet til Nordjylland.

For Nina er der den krølle på historien, at hun selv var til stede i betalingsanlægget til fejringen, da H.M. Dronning Magrethe indviede forbindelsen tilbage i 1998.

Læs også: Storebæltsbro fylder 20 år sammen med bilist nr. 200 mio.


Foto: Sund & Bælt

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.