Yngre mænd i grundlovsforhør for påsatte brande

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Slagelse.News – Der er foretaget en målrettet efterforskning af flere påsatte brande i januar måned. Brandene har været påsat i flere forskellige byer i Slagelse Kommune.

To mænd på henholdsvis 18 og 19 år fremstilles i grundlovsforhør for påsatte brande flere steder i Slagelse Kommune. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Brandstiftelse er en alvorlig kriminalitetsform

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi foretog mandag aften anholdelse af to unge mænd på 18 og 19 år efter en målrettet efterforskning af flere påsatte brande i januar måned. Brandene har været påsat i flere forskellige byer i Slagelse Kommune.

Begge mænd er sigtet efter straffelovens § 181 om forsætlig brandstiftelse og vil i dag, tirsdag, kl. 13.00 blive fremstillet for en dommer ved Retten i Næstved med krav om varetægtsfængsling. Begge mænd erkender delvist.

»Brandstiftelse er en alvorlig kriminalitetsform der skaber stor utryghed for borgerne. Efterforskningen af brandene har derfor været højt prioriteret, og vi er foreløbig meget tilfredse med anholdelsen af de to mænd. Der vil dog fortsat forestå et stykke efterforskningsarbejde i sagen,« fortæller politikommissær Christian Brix.

Lokalpolitiet vil i dag være til stede ved Brugsen i Kr. Stillinge fra kl. 12.00 til kl. 14.00, hvor de vil tage imod borgere, som har spørgsmål eller oplysninger til brandene.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Slagelse Media). PM/lale.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.