Vil redde ferien for mobilitetshandicappede

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 9 måneder siden.

Slagelse.News – »Det er ikke fair, at du i flere måneder skal undlade at tage på indkøb, tage til tandlægen og lignende, for at kunne spare timer nok sammen til at tage på ferie. Så er det da bedre, at der kunne være mulighed for at tilkøbe flere timer,« lyder det fra Christopher Trung.

Hvis du som borger med et handicap har brug for en ledsager til at hjælpe dig med eksempelvis at komme på toilettet, få overtøj på og lignende, når du er uden for hjemmet, har du muligheden for få bevilliget en ledsager. Det står i loven.

Borgere skal kunne tilkøbe flere timer ledsagelse

Står det til Det Konservative Folkeparti i Slagelse Kommune, skal denne ordning udvides med mulighed for tilkøb af flere time. Det skriver partiet i en pressemeddelelse.

»Det står i loven, at kommunen må bevillige præcis 15 timer om måneden, og vi kan fra Slagelse Byråd selvfølgelig ikke ændre på loven. Men vi kan sikre en mulighed for, at du som borger kan tilkøbe flere timers ledsagelse, sådan så du eksempelvis kan tage på ferie i længere tid. Det vil vi i Det Konservative Folkeparti gerne kæmpe for,« siger byrådsmedlem Christopher Trung fra Det Konservative Folkeparti.

Han lægger ikke skjul på at der allerede i dag er mulighed for, at borgeren kan spare timer op inden for en periode på 6 måneder, for derefter at bruge dem samlet.

»Problemet er bare, at de 15 timer om måneden jo sandsynligvis skulle bruges på mange andre gøremål. Det er ikke fair, at du i flere måneder skal undlade at tage på indkøb, tage til tandlægen og lignende, for at kunne spare timer nok sammen til at tage på ferie. Så er det da bedre, at der kunne være mulighed for at tilkøbe flere timer,« forklarer Christopher Trung.

Udvidet ledsagerordning skal drøftes i det nye byråd

Helt konkret er der tale om en udvidelse af tilbud efter servicelovens § 97. Der er flere former for ledsagerordninger, og ordningen efter servicelovens § 97 kan ofte blive forvekslet med dét, der hedder socialpædagogisk ledsagelse. Men det er ikke det samme:

»Ledsagelse efter servicelovens § 97 fungerer mere som en slags “levende stok”, imens den socialpædagogiske ledsagelse også kan være hjælp til det som kræver kompetencer fra en socialpædagog,« fortæller Christopher Trung.

Han henviser til Fredensborg Kommune, hvor det er muligt at tilkøbe sig flere ledsagertimer, hvis man har behov for ledsagelse i mere end 15 timer om måneden.

Muligheden for en udvidet ledsagerordning blev drøftet på udvalgsmødet i Slagelse Kommunes handicap- og psykiatriudvalg i onsdags, hvortil sagen tages op igen efter nytår i det nye byråd.

»Det vil være dejligt hvis vi kunne få løst det her inden sommerferien, så folk får mulighed for at gøre brug af en udvidet ordning, og dermed kan tage på længere sommerferie,« lyder det afslutningsvist fra Christopher Trung.

Øverst: Christopher Trung (K). (Foto: Christopher Trung). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.