Tilskud til venskabsbybesøg for børn og unge under 18 år

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 9 måneder siden.

Slagelse Kommune har lavet en aftale om at være venskabsby med Wenzhou i Zhejiang-provinsen i Kina. Klubber og foreninger kan søge om tilskud til venskabsbybesøg, og nu kan de også besøge Wenzhou i Zhejiang i Kina. Derudover har kommunen en række andre venskabsbyer.

En delegation fra Wenzhou har været på besøg i Slagelse Kommune og har underskrevet en aftale om at være venskabsby. Det betyder, at de to kommuner skal hjælpe hinanden inden for både erhverv, uddannelse, kultur og miljø. Aftalen blev underskrevet borgmester Stén Knuth (V). Det skriver sn.dk.

Wenzhou ligger i Zhejiang-provinsen, som ligger i den sydøstlige del af landet. Der bor cirka 3 millioner mennesker i selve byen, og der bor over 9 millioner mennesker i hele “kommunen”. Byens areal er hele 11,784 km2, og der er både bjerge og hav. Kystlinjen er over 300 kilometer lang og er dermed noget længere end kystlinjen i Slagelse Kommune.

Byens historie strækker sig tilbage til 2.500 år før Kristi fødsel, og den har blandt andet været hovedstad i Kongeriget Dong’ou. I øvrigt er Wenzhou den eneste by i Kina, som er designet af grundlæggeren af Guo Pu. Han var en taoistisk mystiker og grundlagde filosofien Fengshui.

Foreninger, der er godkendt i henhold til Folkeoplysningsloven, er hjemmehørende i Slagelse Kommune og tilbyder aktiviteter for børn og unge, kan få tilskud til et besøg i en af kommunens venskabsbyer. Der ydes tilskud til børn og unge under 18 år samt for 1 voksen eller leder pr. tiende barn/unge.

Slagelse Kommune har allerede tre officielle nordiske venskabsbyer: Vihti i Finland, Motala i Sverige og Kragerø i Norge. Derudover er der to venskabsbyer uden for Norden: Police i Polen og Dargun i Tyskland. Og dertil kommer nu Wenzhou-provinsen i Zhejiang i Kina. Kommunen yder også tilskud til de tidligere nordiske venskabsbyer, der var i de gamle Hashøj, Korsør, Skælskør og Slagelse kommuner.

Læs mere om tilskud på: www.slagelse.dk.

Foto: Fabien LelardDSC_3337, CC BY 2.0, Link / wikipedia.org og Wikimedia.org

 

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *