Stort boligselskab sælger ud af sine ejendomme

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Boligselskabet BoStad sælger nu 24 boligudlejningsejendomme, herunder 9 i Slagelse Kommune, idet selskabet vil koncentrere sig om de større regionale vækstbyer.

Boligselskabet BoStad sælger nu 24 boligudlejningsejendomme fra som led i at koncentrere porteføljen i landets større byer. Det sker i samarbejde med EDC Erhverv Poul Erik Bech. Det skriver EDC Erhverv Poul Erik Bech i en pressemeddelelse.

Vil hellere koncentrere sig om større regionale vækstbyer

BoStad er et børsnoteret boligselskab med en ejendomsportefølje på 106 ejendomme i Danmark, hvor størstedelen er boligudlejningsejendomme.

Men nu slanker selskabet porteføljen, da 24 boligudlejningsejendomme netop er sat til salg, hvoraf fem nu er online på Ejendomstorvet.dk og edc.dk. Resten kommer på i den nærmeste fremtid.

Ejendommene er mellem 170 og 1.100 m² og ligger alle på Øst-, Midt- og Vestsjælland – med undtagelse af en enkelt i Nordjylland.

»Vi har en ambition om at blive det førende regionale boligselskab i Danmark,« siger William Kanta, som er CEO i BoStad, og fortsætter:

»Derfor koncentrerer vi nu vores investeringer i de større regionale vækstbyer uden for København og Aarhus, hvor 85 af vores ejendomme i forvejen ligger – og sælger derfor flere af vores investeringsejendomme uden for vores strategiske område fra.«

Mindre ejendommene, som allerede er udlejet og i drift

Sven Lyse er direktør og partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Vestsjælland og står i spidsen for salget af 18 ud af de 24 ejendomme, der ligger i Slagelse, Korsør, Sorø, Høng, Ruds Vedby, Gørlev, Sandby, Haslev og Holbæk på Midt- og Vestsjælland.

»Vi har mange købestærke investorer i vores netværk, som er skrevet op i vores køberkartotek. Derfor kender vi også til købernes ønsker og muligheder for at investere i fast ejendom og ved derfor, at der sandsynligvis vil være en betydelig interesse for ejendommene i denne portefølje,« fortæller Sven Lyse.

William Kanta fremhæver også, at ejendommene til salg især er attraktive for investorer i lokalområderne.

»Ejendommene er alle mindre i størrelsen og nogle, som mange lokale spillere vil have mulighed for at købe til et fornuftigt afkast. Desuden er alle ejendommene i forvejen udlejede og i drift og flere af ejendommene har potentiale for at blive udviklet,« forklarer han.

William Kanta sætter ord på, at EDC Erhverv Poul Erik Bechs stærke lokalkendskab også er én af hovedårsagerne til, at valget faldt på dem til opgaven.

»EDC Poul Erik Bech har et stærkt brand og lokalkendskab, som, vi vurderer, giver en klar markedsfordel ved salg af denne del af vores portefølje. Derfor er EDC Poul Erik Bech et oplagt valg for os,« siger direktøren.

Michael Thulstrup, partner og storkundechef i EDC Erhverv Poul Erik Bech, udtrykker også at være yderst tilfreds med samarbejdet.

»Det er første gang, vi arbejder sammen med BoStad og ved, at selskabet har store ambitioner på boligudlejningsområdet. Det glæder vi os derfor til at blive en del af og kvalificere os til med dette indledende samarbejde,« siger Michael Thulstrup.

Øverst: Bostad-ejendom på Tårnborgvej 12 i Korsør. (Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.