Slagelse vinder måske Den Socialøkonomiske Kommunepris

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 10 måneder siden.

Slagelse Kommune er nomineret til Den Socialøkonomiske Kommunepris 2018. Vinderen kåres på Folkemødet på Bornholm i morgen fredag den 15. juni 2018 kl. 17.00.

Slagelse Kommune er blandt de tre nominerede kommuner til Den Socialøkonomiske Kommunepris 2018.

Slagelse er nomineret for at have arbejdet strategisk med socialøkonomien gennem mange år samt for at have fokus på registreringsordningen og for at have udviklet en succesfuld model for partnerskaber mellem ordinære virksomheder og socialøkonomiske virksomheder.

Læs mere på: Slagelse Kommunes hjemmeside

De to andre kommuner er Odense og Silkeborg. Silkeborg vandt prisen sidste år, hvor Slagelse også var nomineret. Silkeborgmodellen er fortsat en inspirationskilde for resten af landets kommuner.

Prisen er udformet af kunstner Bjørn Nørgaard i samarbejde med unge fra Grennessmindes smedeværksted. Det er fjerde gang den socialøkonomiske pris uddeles til en kommune, der har gjort sig særligt udmærket i arbejdet for at styrke vilkårene for socialøkonomiske virksomheder.

Sidste års vinder var Silkeborg kommune, der vandt prisen for sin overbevisende og brede satsning på det socialøkonomiske område gennem flere år og de fine resultater med mange virksomheder og ansatte.

Prisen uddeles af nogle af landets førende socialøkonomiske virksomheder – Grennessminde, Specialisterne og Glad Fonden – der er gået sammen for at prise de kommuner som på forbilledlig vis understøtter det rummelige arbejdsmarked og socialøkonomiske virksomheders rolle.

Alle tre virksomheder har gennem en længere årrække bevist, at det er muligt at forene forretning med et stærkt fokus på socialt ansvar og inklusion af mennesker “på kanten” af arbejdsmarkedet.

For at blive nomineret skal kommunen have:

  • Udvist evne til at involvere og samarbejde med lokalsamfundet
  • Etableret gode lokale rammevilkår for socialøkonomiske virksomheder
  • Arbejdet sammen om socialøkonomi på tværs af kommunen
  • Udvist mod til at eksperimentere og nytænkt socialøkonomi i en lokal kontekst.

Vinderen kåres fredag d. 15. juni kl. 17.00 i Det socialøkonomiske telt på Folkemødet på Bornholm, Kæmpestranden J22, hvor arrangørerne også byder på et glas vin og efterfølgende socialøkonomisk netværksbar.

Det Socialøkonomiske Telt sætter fokus på socialøkonomien på Folkemødet med mange spændende debatter, der alle sammen relaterer sig til socialøkonomi og bæredygtighed.

Her kan du møde blandt andet beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), tidligere udenrigsminister og formand for FN’s generalforsamling Mogens Lykketoft (S) og mange andre organisationer, virksomheder og politikere.


Øverst: Silkeborg vandt sidste år. Foto: Den Socialøkonomiske Kommunepris

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.