Slagelse vil have Christiansborg til at se på buslinje 460

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Slagelse.News – Borgmesteren i Slagelse Kommune er bekymret for sammenhængskræften i de små lokalsamfund, når Region Sjælland skærer busruterne.

Det går udover sammenhængskræften i de små lokalsamfund, når Region Sjælland skærer i lokale busruter. Derfor vil Slagelse Kommune have Christiansborg til at hjælpe med mere permanente løsninger.

Regionen beskærer buslinje 460 mellem Korsør og Stigsnæs

I denne uge besluttede Region Sjælland at beskære buslinje 460 mellem Korsør og Stigsnæs. Ruten er en af mange, som kommer til at mærke sparekniven, fordi regionen reducerer budgettet med 32 millioner frem til 2020.

Bus 460 er bindeleddet mellem Agersø og Omø og fastlandet, og for øboerne kan det få store konsekvenser for deres daglige pendling. Tidligere har også rute 470R mellem Skælskør og Slagelse været i spil, og i Slagelse Kommune vækker besparelserne på den kollektive trafik bekymring.

»Når regionen vælger at spare på de lokale busruter, så går det ud over sammenhængskræften i de små lokalsamfund. Det vil gå ud over skolebørn, studerende og voksne, som skal passe deres arbejde, og patienter, der skal til lægen,« siger borgmester John Dyrby Paulsen (S) og fortsætter:

»Det nytter ikke noget, at vores borgere ikke kan være sikre på at have adgang til offentlig transport, for det spænder ben for hussalg og for borgernes mulighed for at bo udenfor de store byer.«

Christiansborg må på banen med løsninger på busdriften

Nedlæggelsen af busruterne kommer efter, at regeringen sammen med Dansk Folkeparti har valgt at fjerne et tilskud på 112 millioner kroner fra Region Sjælland. Det betyder, at flere busruter står til at blive berørt i regionen.

»Nu går vi i gang med at undersøge alternative muligheder for at sikre busdriften, og her vil vi også bringe Christiansborg på banen. Når Christiansborg vælger at fjerne vigtige midler fra den kollektive trafik, så må det også være folketingspolitikernes opgave at bidrage med løsninger,« afslutter borgmesteren.

Region Sjællands besparelse på de i alt 32 millioner forventes at blive vedtaget den 5 november 2018.


Genrefoto: ed_davad / Pixabay.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.