Slagelse henter sin nye kommunaldirektør fra Gentofte

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Ny kommunaldirektør i Slagelse: »Slagelse er en kommune i vækst og med et meget stort potentiale, og det potentiale vil jeg gerne være med til at indfri.«

Fra den 1. september hedder kommunaldirektøren i Slagelse Kommune Frank E. Andersen. Det er et enigt ansættelsesudvalg, der har peget på den nuværende kommunaldirektør i Gentofte Kommune som ny mand i spidsen for administrationen i Slagelse Kommune.

Frank E. Andersen har været i Gentofte Kommune siden 2006, først som direktør og efterfølgende som kommunaldirektør. I Gentofte er han blandt andet kendt for at have ændret ledelsesstrukturen, så der er mindre hierarki, og mere fokus på at opgaven skal sætte holdet – tanker, der vækker begejstring i Slagelse Kommune.

»Frank har skabt markante resultater på områder, som er meget interessante for Slagelse, herunder hans erfaringer med borgerinddragelse. Jeg er sikker på, at han med sin stil og fokus på samarbejde kan være med til at føre den kommunale organisation i en retning, hvor vi bliver endnu bedre til at servicere borgerne,« siger borgmester John Dyrby Paulsen (S).

Det er et markant skifte fra Gentofte til Slagelse, og netop forskellene og udfordringerne har været drivkraften bag Frank E. Andersens ønske om at komme til Slagelse Kommune.

»Slagelse er en kommune i vækst og med et meget stort potentiale, og det potentiale vil jeg gerne være med til at indfri. Der er et politisk ønske om bl.a. at drøfte mulighederne for at komme tættere på borgerne og inddrage borgerne i beslutningerne, og det arbejde ser jeg også frem til at være en del af. Jeg har altid lagt stor vægt på at skabe resultater ved samarbejde i og med organisationen, og det vil også være min tilgang i Slagelse,« siger Frank E. Andersen.

Også fra medarbejderside hilses ansættelsen af den nye kommunaldirektør velkommen.

»Frank har en stærk ledelsesprofil, og jeg har en forventning om, at han vil prioritere inddragelsen af medarbejderne højt i bestræbelserne på at samle hele organisationen til fremtidens udfordringer. Han kommer til en organisation med dygtige medarbejdere, og fra medarbejdersiden ser vi frem til at løfte organisationen sammen med ham,« siger Per Haugaard, der er fællestillidsrepræsentant og med i ansættelsesudvalget.

Frank E. Andersen er 58 år gammel, bosiddende i hovedstadsområdet og gift med overlæge Marianne Sjølin. Sammen har de tre voksne børn. Frank E. Andersen er officersuddannet fra Forsvarsakademiet, og har 25 års erfaring fra forsvaret bag sig, hvor han sluttede som major. I 2001 skiftede han uniformen ud med en stilling som direktør i Greve Kommune, og han har været i den kommunale verden lige siden. Frank er tilknyttet lederuddannelser som gæsteforelæser og censor.


Foto: Slagelse Kommune

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.