Politiet: Corona/COVID-19 smitter også i solskin

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Politiet gennemfører dagligt et stort antal tilsyn forskellige steder i politikredsen, men de vil have særlig opmærksomhed på blandt andet Motalavej på Halsskov og Byskovcenteret/Pantholm i Slagelse Østby.

Politiet opfordrer til, at man søger væk, hvis der allerede er mange til stede i et område – mange små grupper bliver hurtigt til én stor. Ligesom i de foregående weekender lover vejrudsigten for de kommende dage flot vejr, og det giver selvfølgelig anledning til, at vi skal udendørs og nyde solen.

Vi må dog ikke glemme, at vi fortsat har en alvorlig coronakrise, og at der er iværksat nogle indgribende – men afgørende – tiltag for at forhindre smittespredningen. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Langt de fleste borgere har fokus på bestemmelserne

Politiet har generelt indtryk af, at langt de fleste borgere har fokus på de regler og bestemmelser, der stadig gælder for vores adfærd og samvær i det offentlige rum. Det er dog helt afgørende, at vi ikke slækker på opmærksomheden.

»Hen over påsken og sidenhen er vi blevet mødt af en generelt meget stor forståelse for situationen, og vi appellerer nu til, at borgerne ikke bare lader stå til. Vores politipatruljer gennemfører dagligt et stort antal tilsyn forskellige steder i politikredsen,« siger politidirektør Lars Harvest og fortsætter:

»Det er tilsyn med for eksempel genåbnede frisører, supermarkeder og take away-steder, men vi kommer også gennem grønne områder, forbi strande og boligområder for at sikre, at forbuddet mod at forsamles i større grupper bliver overholdt.«

»Vi har ganske få steder set, at der har været optræk til, at flere personer samles, men det har vores politifolk indtil videre klaret med gode råd, vejledning om at holde afstand og ikke være for mange personer samlet,« siger politidirektøren.

Nogle områder kræver mere opmærksomhed end andre

Politiet forventer ikke problemer med alt for mange mennesker på samme sted her i politikredsen. Men politiet er klar til at udstede bøder. Samtidig er politiet opmærksomme på de steder, hvor der har været udfordringer i forhold til forsamlinger.

»Jeg regner ikke med, at vi i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politikreds kommer til at opleve de situationer, som vi for eksempel har set andre steder, hvor alt for mange mennesker er samlet på alt for lidt plads,« fortæller Lars Harvest og fortsætter:

»Hvis det mod forventning måtte ske i vores område, giver lovgivningen, som det nok er bekendt, mulighed for at udstede en bøde. Udstedelse af bøder vil blive anvendt, såfremt den adfærd, vi hidtil har været vidne til, måtte ændre sig negativt. Så min opfordring skal derfor være, at vi alle tænker os om og holder god afstand – også selv om solen skinner. Alt af hensyn til det fælles mål om at minimere smittespredningen.«

Der har i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politikreds ikke været de store udfordringer i forhold til forsamlinger, men der er dog nogle områder, hvor der de seneste dage har været grund til særlig opmærksomhed.

Der har været grund til opmærksomhed ved:

  • Motalavej i Korsør
  • Bregnevej i Nakskov
  • Rosengårdsstræde i Vordingborg
  • Byskovcenteret/Pantholm i Slagelse.

Politiet har modtaget flere henvendelser om ophold og samvær netop disse steder. Derfor vil politiet være særligt opmærksomme på disse lokaliteter i de kommende dage.

Øverst: Plakat. (Grafik: Rigspolitiet). Note/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.