Gradvis genåbning af ældreområdet på vej

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Nu starter en forsigtig genåbning, så ældre borgere igen kan få besøg, og så de atter kan deltage i kommunalt drevne aktiviteter.

Center for Sundhed og Ældre i Slagelse Kommune er i gang med at planlægge en forsigtig genåbning, så de ældre borgere igen kan få besøg, og så de atter kan deltage i kommunalt drevne aktiviteter. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Forsigtig genåbning for besøgende og for aktiviteter

Siden midten af marts har der været besøgsrestriktioner på plejecentre over hele landet, og aktiviteter for ældre borgere har ligeledes været lukket. Nu starter en forsigtig genåbning, så de ældre borgere igen kan få besøg, og så de atter kan deltage i kommunalt drevne aktiviteter.

»Der er ingen tvivl om, at det har været rigtig svært for både beboere på plejecentre og borgere, som modtager hjemmepleje/sygepleje og deres pårørende, at de ikke kan besøge hinanden,« siger Ali Yavuz (A), der er udvalgsformand for Forebyggelses- og Seniorudvalget, og fortsætter:

»Nu ser vi en stabilisering af corona-smittede, og derfor vil vi forsigtigt åbne en smule for besøg og aktiviteter.«

Slagelse Kommune arbejder netop nu på at åbne for udendørs besøg på plejecentrene, som kan foregå i haven eller i opstillede pavilloner, afhængigt af lokale forhold på plejecentrene.

Der er endnu ikke konkrete datoer for, hvornår pårørende igen kan komme på besøg, men der bliver udarbejdet planer for hvert enkelt plejecenter, så rammerne afspejler lokale forhold.

Konkret besked på vej til beboere på plejecentre

Beboerne og pårørende til beboerne på plejecentrene vil i næste uge få konkret orientering om, hvordan besøgene kan foregå på det plejecenter som de bor på.

»Vi glæder os rigtig meget til at give plejehjemsbeboerne mulighed for at få besøg, for der er ingen tvivl om, at det har været virkelig hårdt for både beboere og pårørende, at de ikke kan se hinanden,« siger Charlotte Kaaber, der er ældrechef i Slagelse Kommune, og fortsætter:

»Vi skal sørge for, at det sker i en sundhedsmæssigt forsvarlig ramme, og det arbejder vi på at sikre i disse dage.«

Dagcentrene åbner med færre brugere ad gangen

Der arbejdes også på at genåbne daghjem for demente i både Korsør og Slagelse, mens genåbning af daghjemmet i Boeslunde følger senere.

Dagcentrene for borgere med demens åbner på mandag den 27. april 2020. Dagcentrene åbner med færre brugere ad gangen, så Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at holde to meters afstand kan opretholdes.

Brugere og pårørende er orienteret og tilbagemeldingerne viser stor opbakning til at åbne dagcentrene, så pladserne allerede er fyldt op.

Endnu ikke tilladt at genåbne aktivitetscentrene

Aktivitetscentrene forbliver midlertidigt lukket, fordi der fortsat er forbud mod at mødes flere end ti personer.

Dog er personalet begyndt at levere mad fra aktivitetscentrene Teglværksparken, Rådmandscentret, Kongehaven og Alliancen. Det er et tilbud til de borgere, der bor i umiddelbar nærhed af aktivitetscentrene, og til den pris de plejer at betale.

»I denne tid bringes maden ud af kendt personale fra aktivitetscentrene. Det gøres alene i denne tid, hvor de ikke må samles i aktivitetscentrene, og giver alle en mulighed for en kort social kontakt – et hej og hilsen, som der ikke er så mange af i denne tid,« påpeger Charlotte Kaaber.

Øverst: Model-/Genrefoto. (Foto: Fam Veld / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.