Politi advarer: Pas på falske 500-kronesedler

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi advarer mod falske pengesedler. Der er tale om falske 500-kronesedler med løbenummer 879271C og litranummer A5122C.

Politiet har fået anmeldelse om flere tilfælde af falske pengesedler. Pengene bliver brugt til betaling hos diverse dagligvareforretninger. Dermed kan de også blive brugt som byttepenge.

Der er tale om 500-kronesedler med løbenummer 879271C og litranummer A5122C. Det samme løbe- og litranummer er blevet anvendt i de tidligere sager med falske pengesedler inden for den seneste måned.

Politiet opfordrer alle til at være ekstra opmærksomme i omgangen med alle større pengesedler. Derfor skal man hellere kontrollere en ekstra gang, om sedlen er ægte eller falsk.

Du kan tydeligt se både et vandmærke og en skjult tråd, hvis du holder sedlen op mod lyset. Desuden indeholder ægte sedler også et hologram, som reflekterer, når sedlen holdes op mod lyset.

Du bedes straks kontakte politiet på telefon 1-1-4, hvis du støder på en falsk pengeseddel eller ved man noget om, hvem der laver dem.

Genrefoto: Marius Muresan / Freeimages

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.