Nyudklækkede HTX-studenter fra ny autisme-linje

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Nyudklækkede ASF-studenter fra HTX Teknisk Gymnasium Slagelse, som er Danmarks første tekniske gymnasium, der fik en ASF-linje (for elever med autisme).

Som det første tekniske gymnasium i Danmark, står vi i dag med en klasse nyudklækkede HTX-studenter fra den nye ASF-linje.

ASF-linjen er en særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse for elever med autisme spektrum forstyrrelser. Det skriver ZBC (HTX Slagelse) på Facebook.

HTX i Slagelse oprettede ASF-linjen for tre år siden

Som et af de første tekniske gymnasier i Danmark fik HTX Teknisk Gymnasium Slagelse mulighed for at oprette en ASF-linje for tre år siden.

»Det har været en lærerig rejse for både elever og undervisere – og nu står den første klasse på redens kant; klar til, at flyve videre ud i den store verden – til videregående uddannelser, sabbatår eller hvad de ellers må have drømt om,« skriver HTX.

Stor tilfredshed blandt de nye studenter fra ASF-linjen

»Det har ikke altid været lige let, men den støtte jeg har fået, har gjort det muligt. Jeg havde ikke fuldført en HTX-studentereksamen, hvis jeg ikke havde gået på ASF-linjen. Det har været det hele værd,« fortæller den ene student.

»Der har, i perioder, været mange svære dage, hvor det at være på ASF-linjen har gjort, at jeg kunne være i skole. Her tænker jeg for eksempel på muligheden for at kunne gå i pauserummet, men lige så meget at blive mødt med forståelse fra mentorer, lærere og klassekammerater,« fortæller en anden student.

»Jeg har haft svært ved at skrive nogle skriftlige opgaver. Da vi i slutningen af 2.g skulle skrive DHO (dansk- historieopgave, red.), var det rart at have en mentor tæt på mig til at hjælpe og støtte mig,« fortæller en tredje af de nye studenter.

»Herfra skal der lyde et ekstra stort tillykke til de seje elever! Vi ønsker jer alle held og lykke på jeres videre færd i livet,« skriver HTX, som henviser til zbc.dk for flere oplysninger om ASF-linjen på HTX i Slagelse.

Den første elev i dag, altså Danmarks første ASF-HTX-student, fik i øvrigt 12, fortæller Karina, som er mentor på ASF-linjen.

Øverst: HTX-hue. (Foto: ZBC (HTX Slagelse) / Facebook). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.