Movias busser følger almindelig køreplan efter Påske

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Movias busser kører efter almindelige køreplaner fra tirsdag den 14. april, men med maksimalt 40 passagerer i en bus. Tølløsebanen kører først efter almindelig køreplan fra mandag den 20. april.

Trafikselskaberne er af transportministeren blevet anmodet om at køre med almindelig køreplan fra tirsdag efter påske. Det sker som led i forberedelserne til en gradvis genåbning af det danske samfund.

Movias busser og lokaltog vil derfor køre efter de almindelige køreplaner igen fra tirsdag 14. april. På grund af sporarbejde hos Banedanmark er der først almindelig køreplan igen fra mandag 20. april på Tølløsebanen. Det skriver Movia i en pressemeddelelse.

Vil maksimalt køre med halvdelen af passagerkapaciteten

Det danske samfund gør klar til en gradvis åbning efter påske, og Movia kører derfor med almindelige køreplaner i busser og lokaltoge på hele Sjælland fra tirsdag 14. april 2020.

Læs også: Planen for den gradvise åbning af Danmark.

Det skal sikre, at den kollektive transport står klar, efterhånden som borgerne skal tilbage på arbejde og børn skal i skole. Samtidig fastholder Movia det forhøjede daglige rengøringsniveau og en række andre tiltag, der bidrager til at undgå smittespredning i busser og lokaltog.

Først og fremmest vil busser og lokaltog kun køre med op til halvdelen af fuld kapacitet. Så hvor der normalt i en almindelig bus kan være cirka 80 personer, mens der i de store ledbusser som 2A og 5C og lokaltogene kan være 120 personer per bus eller togvogn, vil busser og lokaltog fra tirsdag 14. april altså fortsat maksimalt køre med halvdelen. Det skal sikre god plads mellem kunderne.

Den midlertidige ophævelse af kontantsalget fortsætter

Kunderne opfordres til fortsat at følge myndighedernes anbefalinger om at holde afstand, vise hensyn og ikke rejse i myldretiden hvis det er muligt.

Det vil fortsat ikke være muligt at bruge fordøren, eller sidde på forreste sæderække bag chaufføren i bussen. Hygiejnelinjen efter første sæderække i bussen fastholdes også, ligesom den midlertidige ophævelse af kontantsalget fortsætter.

På en lang række store busstoppesteder og stationer vil Movia også være til stede med personale fra 14. april for at besvare spørgsmål, hjælpe med at få fordelt kunderne i busser og lokaltog og ikke mindst holde øje med, hvor der kan være behov for at indsætte ekstra kapacitet.

Kunderne opfordres til at lytte til chaufføren og følge personalets anvisninger.

Efterhånden som skolerne starter op igen efter Påske, vil Movia gå i dialog med kommunerne om skolebuskørsel.

Opfordrer passagererne til at rejse uden for myldretiden

»Selvom vi nu vil køre med vores almindelige køreplan igen, skal vi stadig passe på hinanden og vise hensyn for at forebygge coronasmitte. Vi fastholder vores ekstraordinært høje rengøringsniveau og vores mange øvrige tiltag, så vi stadig kan holde god afstand – både til hinanden og til chaufføren,« siger Camilla Struckmann, kommunikationsdirektør i Movia, og fortsætter:

»Vi opfordrer også fortsat til, at man rejser uden for myldretid, hvis muligt. Når vi kun fylder busser og lokaltoge halvt op, betyder det, at der vil være kunder, som kan opleve, at de ikke kan komme med. Det er vi rigtig kede af men håber, at kunderne har forståelse for, at der tale om et midlertidigt tiltag i en helt ekstraordinær situation for at passe godt på os alle.«

Fakta om bus- og togtransport efter Påske:

  • Den indvendige rengøring i busser og lokaltog er skaleret markant op og følger Serum Instituttets vejledninger i forbindelse med coronasmitte.
  • Busser og lokaltog kører efter sædvanlige køreplaner fra tirsdag 14. april, men tager maksimalt halvdelen af det antal passagerer med, som der normalt er plads til. Almindelige busser medtager normalt maksimalt cirka 70-80 passagerer afhængigt af bustype. For ledbusser, som f.eks. busserne på linje 2A og 5C, medtages under normale forhold omkring 120 passagerer. I lokaltog er maksimal kapacitet normalt ligeledes 120 passagerer pr. togvogn.
  • Passagerer må benytte både sæder og ståpladser – det vigtigste er, at man holder afstand og viser hensyn, og undgår den første sæderække af hensyn til chaufføren. Fordøren i bussen kan ikke benyttes.
  • Man skal, helt som sædvanligt, huske billet til den kollektive transport. Desværre kan der fortsat ikke købes billet i bussen med kontanter, så brug rejsekort, app eller sms-billet.
  • Man skal gøre plads, helt som sædvanligt, for ældre og dårligt gående, som har brug for siddepladserne.
  • Alle kunder opfordres til at holde afstand og vise hensyn og så vidt muligt rejse uden for myldretid.
  • Banedanmark udfører lige nu sporarbejder mellem Holbæk og Roskilde, som forhindrer togene i at komme til værkstedet i Holbæk. Sporarbejdet er planlagt at slutte 19. april. Der forventes derfor tidligst fuld drift på Tølløsebanen fra mandag 20. april.
  • For at passe på kunder og chauffører i flextrafikken må forsædet fortsat ikke bruges i bilerne. I videst muligt omfang kører vi kun med én passager på bagsædet. Hvis man har behov for at medtage en ledsager, er det stadig muligt. Der kan midlertidigt ikke betales med kontanter i flextrafikken, så man skal bestille og betale sin tur digitalt på movia.flextrafik.dk

Læs også: moviatrafik.dk/coronavirus.

Læs også: Politiet kan indføre opholdsforbud i syv dage.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Movia). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.