Minimesse kickstartede Smag lokalt-madfestival

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – “Smag lokalt” er en madfestival, der afvikles i uge 41. Her skal 18 producenter levere egnsunikke produkter til tolv forskellige spisesteder i lokalområdet.

Forleden blev dørene slået op til årets Smag lokalt-minimesse i Slagelse By, hvor de egnsunikke produkter fra Sjællands Vestkyst kom i fokus.

Lokale producenter skulle inspirere årets Smag lokalt-menu

Den tidligere pakkehal på Slagelses gamle posthus summede af liv, mens lokalet skiftevis duftede af sprøde grøntsager, røget fisk og nystegte frikadeller.

»På minimessen har spisestederne mulighed for at møde de lokale producenter og deres egnsunikke produkter, der skal inspirere til årets Smag lokalt-menu,« fortæller Jens Müller, der er direktør i VisitVestsjælland.

Smag lokalt er en madfestival, der afvikles på Sjællands Vestkyst i uge 41. Her skal 18 forskellige producenter levere egnsunikke produkter til tolv forskellige spisesteder.

Der kan allerede nu bookes billetter til madfestivalensmag-lokalt.dk, ligesom menuerne forventes offentliggjort i løbet af den kommende uge.

Du kan for eksempel reservere bord hos:

  • Upper Hill i Slagelse By
  • Madam Bagger i Korsør
  • Hotel Postgaarden i Skælskør
  • Restaurant Blixen på Kragerup Gods
  • Samt otte andre steder.

Skal lave to-retters menuer med fem egnsunikke produkter

Ved en række borde stod producenterne klar til at fortælle om deres produkter, når kokkene fra de 12 deltagende spisesteder kiggede forbi for at høre mere om for eksempel fisk fra Bisserup, vin fra Røsnæs eller grøntsager fra Kammergave.

»Efter minimessen lægger kokkene hovedet i blød for at skabe en to-retters menu, der er baseret på minimum fem egnsunikke produkter,« forklarer direktøren og fortsætter:

»På den måde er det helt unikke menuerne gæsterne kan opleve på de forskellige spisesteder.«

Skaber netværk mellem lokale producenter og spisesteder

På den korte bane skal madfestivalen Smag lokalt give gæsterne i uge 41 en unik madoplevelse, der har bund i egnsunikke produkter fra Sjællands Vestkyst.

»På lang sigt håber vi, at Smag lokalt vil skabe en masse netværk mellem lokale producenter og spisesteder, så den mentale afstand bliver lidt kortere, og det forhåbentlig bliver nemmere at bruge hinanden,« slutter Jens Müller.

Øverst: Smag lokalt-minimesse i Slagelse By. (Foto: VisitVestsjælland). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.