Midsommerfest og Sankt Hans på Trelleborg

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Kom til en spændende midsommerfest med vikingeslagsmål, musik, underholdning og picnic på Trelleborg lørdag den 23. juni fra kl. 17.30. Mød kampgruppen AustR Danir, og hør Nanna Barslev og Lasse Olufsens stemningsfulde koncert.

Tag hele familien og picnickurven med og fejr Sankt Hans på Trelleborg i Slagelse. Der vil være sjove aktiviteter for hele familien frem til bålet tændes kl. 21.00.

Vær med i aftenens konkurrence om hvem, der er bedst til at skyde med vikingernes langbuer. Bag lækre fladbrød efter vikingeopskrift eller lav en fin kopi af et vikingesmykke.

Er du til det mere vilde, kan du prøve at kæmpe, som en ægte vikingekriger med skjold, sværd, økse og spyd. Du kan høre om vikingernes våben i museets udstilling, prøve en vikingehjelm og den cirka 18 kilo tunge ringbrynje.

Drabeligt kampshow og stemningsfuld koncert

I år har Trelleborg inviteret kampgruppen AustR Danir, som angriber vikingelandsbyen Slagløse. Scenen er sat, skumringen falder på, alle mændene er taget på togt, og ingen er blevet tilbage for at forsvare kvinder, børn og gamle. Som et lyn fra en klar himmel angriber en flok fremmede krigere pludseligt landsbyen.

De fremmede vil plyndre og hærge, men gårdens folk tager alle våben og skjolde i brug, for at forsvare landsbyen og deres ejendele. Kampen udføres i den spændende kampstil “Western Style”, hvor det ikke er aftalt på forhånd, hvordan kampen skal ende.

Efter det drabelige kampshow holdes båltalen, og igen i år er det Trelleborgs venneforening, som tænder det imponerende Sankt Hans-bål.

Vølvesang og Vikingelyre afslutter aftenen med en stemningsfuld koncert i langhuset. Der spilles på historiske instrumenter, du føres tilbage i tiden via gamle, overleverede nordiske folkeviser, eddadigte og trylleformler.

Program for Sankt Hans-aften på Trelleborg:

  • 17.30 Der tændes op i bål og grill. Medbring madkurv eller andet til aftensmaden.
  • 18.00-20.30 Aktiviteter for børn: Du kan skyde med vikingernes langbuer, støbe dit eget smykke, bage vikingebrød over bål, prøve sjove vikingelege eller være med til mjødsmagning i Hedebyhuset. Aktiviteterne koster aktivitetsmønter, der kan købes i indgangen.
  • 19.30-20.00 Krigertræning for børn. Prøv kræfter med vikingetidens kampsport.
  • 20.30-21.00 Showfight med AustR Dania. Mændene er taget på togt, der er ingen til at forsvare landsbyen, da en gruppe krigere angriber vikingelandsbyen Slagløse.
  • 21.00 Båltale og tænding af Sankt Hans bål. Båltale med Jørgen Andersen (S), formand for Kultur, Fritid og Turismeudvalget i Slagelse Kommune.
  • 21.45 Vikingerne tænder Sankt Hans bålet og vi synger midsommervisen.
  • 21.30 Vølvesang og Vikingelyre. Med historiske instrumenter og smuk urnordisk sang giver Nanna Barslev og Lasse Olufsen koncert i langhuset. Der bliver også mulighed for at synge med og svinge sig i kædedansen.

 

Der er gratis adgang. Aktivitetsmønter til brug ved aktiviteter i vikingelandsbyen kan købes i receptionen.

Bemærk! Medbring mad og drikke. Der er ikke åbent i Cafe Trelleborg, men der kan købes sodavand i museets indgang.


Foto: Presefoto

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.