Ledige skal behandles ordentligt på jobcentrene

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Nu skal landets kommuner sikre, at jobcentrene giver borgerne en værdig behandling. »En mere værdig beskæftigelsesindsats kræver politisk fokus,« siger beskæftigelsesministeren.

Landets kommuner skal ikke bare have en målsætning om at få flere i job – de skal også sikre, at jobcentrene giver borgerne en værdig behandling undervejs.

Det mener beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), der har udarbejdet sine beskæftigelsespolitiske mål til kommunerne for 2021.

En værdig beskæftigelsesindsats kræver politisk fokus

Kommunerne skal blandt andet måles på, om de formår at få flere flygtninge, familiesammenførte og handicappede i job, flere til at opkvalificere sig og altså et helt nyt krav om, at borgerne får en værdig behandling i jobcentrene. Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

»Mange af landets jobkonsulenter gør en kæmpe indsats i hverdagen. Men vi har desværre set eksempler på ledige, som har følt sig mistænkeliggjort af beskæftigelsessystemet fremfor at få ordentlig hjælp til at komme i job. Så sent som før jul så vi et eksempel på en ledig, som var syg og blev spurgt om, hvorvidt han kunne tørre sig selv efter at have været på toilettet. Det er der ikke meget værdighed over, og det er meget svært at se, hvordan det bringer vedkommende tættere på et job,« siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) og fortsætter:

»En mere værdig beskæftigelsesindsats kræver politisk fokus, og det kræver god ledelse. Det kan være mange veje til en mere værdig sagsbehandling – investering i beskæftigelsesindsatsen kan være en vej at gå, men nu vil jeg give bolden til kommunerne. Derfor siger vi nu, at alle landets kommuner skal tage aktivt stilling til, hvordan de vil sikre, at de ledige bliver værdigt behandlet af sagsbehandlerne.«

Slagelse Kommune vil evaluere borgernes oplevelser

Aktuelt er Social- og Beskæftigelsesudvalget i Slagelse Kommune i gang med en evaluering af borgernes oplevelser i Center for Arbejdsmarked og Integration.

Aktuelt indhenter administrationen dokumentation og resultater fra tidligere undersøgelser af borgernes oplevelser. Det indhentede materiale skal bruges til at skabe et kvalificeret overblik over, hvordan en kommende undersøgelse skal sammensættes.

Formålet med undersøgelsen bliver:

  • At afdække borgernes oplevelser på tværs af afdelinger og indsatsgrupper.
  • At afdække, hvilket konkrete tiltag der skal tages i forhold til en bedring af borgernes oplevelse i kontakten med jobcentret.

Udvalget vil blive præsenteret for de tidligere undersøgelser samt en plan for igangsætning af den nye undersøgelse på udvalgets møde i april 2020. Det fremgår af referatet fra Social- og Beskæftigelsesudvalget den 2. december 2019.

Øverst: Jobcentret på Kalundborgvej 59 A (arkivfoto). (Foto: Google Earth Pro). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.