Kulturafdeling og Kulturråd fortsætter samarbejde

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – Kulturrådet er en vigtig sparringspartner for Kultur- og Fritidsudvalget, da de har en tæt dialog med foreningerne og dermed ved, hvad der er behov for og efterspørgsel på, lyder det fra Kultur- og Fritidsudvalget.

Kultur- og Fritidsudvalget har netop vedtaget en ny samarbejdsaftale med Slagelse Kulturråd for perioden 2021-2023. Det oplyser Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Kommunens kulturliv udvikles sammen med kulturrådet

Udviklingen af kulturlivet i Slagelse Kommune sker i et tæt samarbejde med Slagelse Kulturråd, som repræsenterer kulturelt interesserede foreninger, institutioner og enkeltpersoner.

Sådan bliver det også de kommende tre år, da Kultur- og Fritidsudvalget netop har vedtaget en ny samarbejdsaftale med Slagelse Kulturråd fra 2021-2023.

Samarbejder om kulturstrategi og kulturtopmøder

Fire gange årligt mødes Kulturafdelingen og Slagelse Kulturråd for i samarbejde at udvikle kulturlivet. Kulturafdelingen og Kulturrådet har blandt andet samarbejdet om udviklingen af den nuværende kulturstrategi og afholder årligt Kulturtopmødet, som dog blev aflyst i 2020 på grund af corona.

Det gode samarbejde fortsætter nu minimum tre år mere, efter Kultur- og Fritidsudvalget har vedtaget en ny samarbejdsaftale.

»Vi ser frem til at fortsætte det gode samarbejde med Slagelse Kulturråd,« siger medlem af Kultur- og Fritidsudvalget Anders Nielsen (S) og fortsætter:

»De er en vigtig sparringspartner for os i Kultur- og Fritidsudvalget, da de har en tæt dialog med foreningerne og dermed ved, hvad der er behov for og efterspørgsel på. De er foreningernes talerør, og derfor har vi stor glæde af samarbejdet med Kulturrådet.«

Kulturrådet høres i principielle og væsentlige sager

Samarbejdsaftalen betyder blandt andet, at Kulturrådet høres i principielle og væsentlige sager i forhold til kulturlivet, som løbende behandles i Kultur- og Fritidsudvalget og Byrådet.

»Kulturrådet er en vigtig høringspart og samarbejdspartner både for Kulturafdelingen og os i udvalget. Sammen med deres inspiration, gode idéer og engagement kan vi udvikle kulturlivet og skabe alsidige og indholdsrige kulturtilbud for alle kommunens borgere både børn, unge og voksne,« siger medlem af Kultur- og Fritidsudvalget Ebbe Ahlgren (V).

Slagelse Kulturråd ser også frem til at fortsætte samarbejdet.

»Vi er med til at skabe rammer om det kulturelle netværk. Vi tager kulturområdets behov og ønsker op til debat med både Kulturafdelingen og det politiske udvalg, så vi sammen kan udvikle kulturområdet,« siger formanden for Slagelse Kulturråd, Hedvig Kofoed, og fortsætter:

»Vi er glade for samarbejdet, som er med til at sikre, at kulturens stemme bliver hørt, uanset om det er de frivillige eller professionelle kulturarrangører, som vi samarbejder med.«

Øverst: Kulturtopmødet i 2019. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.