Iværksætteri i Slagelse Kommune trods coronakrise

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Der blev stiftet 299 nye virksomheder i Slagelse Kommune i første halvår af 2020 på trods af coronakrisen.

Selvom coronavirus i forårsmånederne så ud til at sætte en pind i det danske iværksætterhjul, så lever lysten til at starte egen virksomhed fortsat i bedste velgående.

Det viser en ny analyse fra regnskabsprogrammet Dinero, hvilket fremgår af en pressemeddelelse fra virksomheden.

Slagelse Kommune ligger på landsgennemsnittet

Der blev stiftet 23.980 nye virksomheder på landsplan i det første halvår af 2020. I Slagelse Kommune blev der stiftet 299 nye virksomheder. Det fastslår en den nye analyse fra regnskabsprogrammet Dinero.

Det svarer til 6,8 nye virksomheder per 1.000 indbyggere på landsplan og 6,4 nye virksomheder per 1.000 indbyggere i Slagelse Kommune. Dermed lander Slagelse Kommune mere eller mindre på landsgennemsnittet.

Det er positivt nyt efter et halvt år, hvor coronapandemien kastede erhvervslivet ud i en voldsom krise.

Fra midten af marts og to måneder frem styrtdykkede antallet af små, nye virksomheder. Det lignede en mavepuster til dansk iværksætteri, som dog heldigvis kun mistede pusten midlertidigt.

»Som land har vi ganske enkelt brug for, at der skabes nye virksomheder. Vi har brug for mennesker, som tør starte egen virksomhed,« siger Martin Thorborg, der er adm. direktør i Dinero, og fortsætter:

»Nye virksomheder er fremtidens vækst-motorer, og det glæder mig, at der i skyggen af coronavirus rent faktisk blev stiftet mange nye virksomheder i årets første seks måneder.«

Noget af faldet skyldes udfasning af IVS-selskaber

På landsplan faldt antallet af nystiftede virksomheder med 12 procent fra første halvår 2019 til første halvår 2020. 15 kommuner oplevede en stigning fra sidste år til i år, mens antallet faldt i 83 kommuner.

Det svarer til 6,8 nye virksomheder per 1.000 indbyggere, mens det tal for Slagelse Kommune ligger på 6,4 og dermed ligner landstendensen.

»Det er ikke superoverraskende, at antallet af nye virksomheder er lavere i år end sidste år. Da coronavirussen ramte landet, blev det særdeles udfordrende at være selvstændig erhvervsdrivende, for alt lukkede, og fremtiden var pludselig usikker,« siger Martin Thorborg og fortsætter:

»Heldigvis har nogle mennesker en så stærk iværksættertrang, at de ikke kan lade være med at kaste sig ud i et iværksættereventyr – økonomisk krise eller ej. Det er sejt.«

Martin Thorborg mener i øvrigt, at den aktuelle udfasning af IVS som selskabsform ligger til grund for en del af faldet.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Geralt / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.