Institut for Agroøkologi vinder Klima- og Miljøpris

Artiklen er opdateret for 6 måneder siden.

Slagelse.News – Institut for Agroøkologi Flakkebjerg modtog prisen som anerkendelse af deres forskning i fremtidens landbrug. Gennem forsøg med præcisionssprøjtning er instituttet nået langt i forhold til at reducere brugen af pesticider, hvilket har sikret en mere bæredygtig plantebeskyttelse.

Vinderen af Sydbank og Envafors’ Klima og Miljøpris 2023 gik til Institut for Agroøkologi i Flakkebjerg. Foran flere hundrede fremmødte til Slagelse Erhvervs Award 2023 modtog lektor og sektionsleder René Gisum fra instituttet den fornemme pris til store klapsalver blandt de fremmødte. Det skriver Envafors, også kendt som SK Forsyning, i en pressemeddelelse.

Fik overrakt et kunstværk fra Guldaldergård

Institut for Agroøkologi Flakkebjerg fik udover diplomet overrakt et keramisk kunstværk fra Guldaldergård i Skælskør og det “grønne bevis” i form af et træ med klump til udplantning og minde for eftertiden. Prisen blev overrakt af filialdirektør fra Sydbank i Slagelse Lars Fischer Rasmussen og administrerende direktør i Envafors Henrik Birch.

Anerkendes for forskning i fremtidens landbrug

Institut for Agroøkologi Flakkebjerg modtog prisen som en anerkendelse af deres forskning i fremtidens landbrug. Gennem forsøg med præcisionssprøjtning er instituttet nået langt i forhold til at reducere brugen af pesticider i landbrugsproduktionen, hvilket har sikret en mere bæredygtig plantebeskyttelse og dermed også rent drikkevand til fremtidige generationer.

Foruden forsøgene med præcisionssprøjtningen har instituttet også forsket i dyrkningen af landbrugsjord i kombination med solceller på de dyrkede arealer. Hertil kommer et bidrag til et større landsdækkende overvågningsprogram, hvor konsekvenserne af pesticiders udvaskning i grundvandet undersøges nærmere.

Arla Foods og BioTrans blandt de nominerede

De øvrige nominerede til Klima- og Miljøprisen var mejerigiganten Arla Foods Slagelse, der på forbilledlig vis genanvender varme fra produktionen og dermed reducere sit samlede energiforbrug markant. Virksomheden BioTrans, der har specialiseret sig i totalløsninger inden for håndtering og genanvendelse af organisk affald var den tredje nominerede.

Foruden Sydbank og Envafors’ Klima- og Miljøpris blev yderligere seks priser uddelt hen over aftenen, som også bød på god underholdning fra blandt andre Shaka Loveless og POPlic Service. Årets konferencier var skuespiller og entertainer Rasmus Botoft.

Øverst: Lektor og sektionsleder René Gisum fra Institut fra Agroøkologi Flakkebjerg får overrakt keramikskulpturen fra Guldaldergård. Fra venstre: Lars Fischer Rasmussen (Filialdirektør for Sydbank i Slagelse – René Gisum (Lektor og sektionsleder på Instituttet) – Henrik Birch (i blåt: Adm. direktør for Envafors) – Rasmus Botoft (Vært, skuespiller og entertainer). (Foto: Envafors / SK Forsyning). PM/pele.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/r5pg