Hjemmehjælpere skal køre på elektricitet og benzin

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – En lokal bilforhandler har vundet et udbud med 143 hybridbiler. Det betyder, at flere af kommunens medarbejdere kommer til at køre ud til borgerne i hybridbiler.

Fremover kommer medarbejdere i Slagelse Kommune til at køre i hybridbiler, som både kører på el og benzin. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Udbud om leasing af 143 biler samt 9 varevogne

Når hjemmehjælperen starter bilen og kører ud til de ældre, så kommer det i fremtiden til at foregå i en hybrid-bil. Det står klart efter, at kommunen har haft bilflåden i udbud.

Slagelse Kommune havde to udbud, dels om leasing af 143 biler og dels om leasing af 9 varevogne:

  • Udbuddet af de 143 biler blev vundet af den lokale Toyota-forhandler Autohallen A/S med et tilbud på Toyota Yaris Hybrid, som delvist kører på el.
  • Udbuddet af de 9 varevogne blev vundet af en anden lokal bilforhandler Brian Madsen A/S, Peugeot, med et tilbud på Peugeot Van Partner.

Toyota Yaris Hybrid kører cirka 20 procent længere på literen end den konventionelle Toyota Yaris. Kommunen forventer at spare cirka 1.104 tons Co2 i forhold til den almindelige Toyota Yaris i løbet af de fire år, som aftalen løber.

Vundet på det økonomisk mest fordelagtige tilbud

Det har ikke været et kriterie i udbuddet, at bilerne skulle være hybridbiler. Vinderne er fundet på baggrund af vurderingskriteriet “Det økonomisk mest fordelagtige tilbud”.

Det vil sige en beregning af den samlede omkostninger set over alle fire år inklusive leasingudgift, grøn ejerafgift, brændstofforbrug og service samt over-/underkørte kilometer.

Slagelse Kommune er derfor på linje med FN’s verdensmål, idet flere parametre end blot bilens anskaffelsespris tænkes ind.

I vurderingen af tilbuddene er også indgået et kvalitetskriterie, hvor der er lagt vægt på ergonomi og en arbejdspladsvurdering. Bilerne kommer til at fungere som arbejdsredskab på især hjemme- og sygeplejeområdet, hvor ud- og indstigning er vigtige parametre på lige fod med køreegenskaber, udsyn, og sikkerhedsudstyr.

Personale fra hjemme- og sygeplejen har derfor også været med til at udforme vurderingskriterierne, og de har også deltaget i forbindelse med test og afprøvning af de tilbudte biler.

De første biler leveres i maj måned 2020 og aftalen løber frem til 2024.

Øverst: Bilen på billedet er det valgte model, som Slagelse Kommunes medarbejdere kommer til at køre i, men kommunens biler kommer til at være metalgrå. (Foto: Pressefoto). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.