Hjælp kommunen med at hjælpe borgere med handicap

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – »Puljen skal bruges til at gøre en forskel i den lokale sportsklub, i kulturlivet, skoven eller et helt andet sted, hvor man med beskedne midler kan gøre en stor forskel,« lyder det fra Handicaprådet.

Slagelse Kommune skal være endnu mere handicapvenlig. Derfor har byrådet afsat to millioner kroner til lokale tiltag, som skal gøre en forskel for borgere med psykisk eller fysisk handicap.

Kommunen inviterer lokale kræfter til at komme med forslag. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Forbedrer tilgængeligheden i kommunen

Puljen på to millioner kroner skal bruges til at støtte lokale tiltag, og både borgere, foreninger, klubber og alle andre kan komme med forslag til, hvordan pengene skal bruges.

Hensigten er at sikre tilgængeligheden i kommunen, så borgere med handicap kan deltage i kommunens liv på lige fod med alle andre.

»Vi taler handicappedes sag alle de steder, hvor vi kan komme til det. Men vi må også erkende, at vi bor i en stor kommune, hvor der kan være lokale udfordringer for borgere med handicap,« siger Ole Andersen, der er formand for handicaprådet i Slagelse Kommune, og fortsætter:

»Puljen skal bruges til at gøre en forskel i den lokale sportsklub, i kulturlivet, skoven eller et helt andet sted, hvor man med beskedne midler kan gøre en stor forskel.«

Lokale kræfter kan bidrage med forslag

Der er brede rammer for, hvad man kan komme med forslag til. Eneste betingelse er, at det skal være lokale tiltag, som gør en forskel for borgere med psykisk eller fysisk handicap.

Man behøver ikke undersøge, hvad forslagene koster eller forholde sig til, hvordan forslagene skal føres ud i livet. Det vigtigste er at bidrage med forslag – så vil Handicaprådet vurdere, hvilke forslag der kan lade sig gøre i forhold til pris og praktik.

»Vi vil have mest mulig tilgængelighed for pengene. Så kort kan det siges. Vi har stort fokus på at vores kommune også skal være et godt sted at bo for borgere med handicap. Derfor inddrager vi alle gode lokale kræfter i at bidrage til at gøre vores kommune endnu bedre for borgere med handicap,« siger Steen Olsen (S), der er udvalgsformand for Udvalget for Specialiserede Borgerindsatser.

Forslag sendes til Anders Jensen i Slagelse Kommune på mailadressen andje@slagelse.dk. Forslagene behandles løbende, dog er sidste frist for forslag søndag den 9. maj.

Øverst: Ole Andersen er formand for Handicaprådet. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.