Forskningens Døgn i Slagelse flytter til nettet

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – Studiebyen Slagelse inviterer til virtuelt Forskningens døgn, og alle er velkomne til at logge ind på fredag, hvor to forskere fra Designskolen Kolding sætter fokus på legen og dens betydning.

Legen står i centrum, når Studiebyen Slagelse inviterer til virtuelt Forskningens døgn. Alle er velkomne til at logge ind fredag kl. 12.30 – 14.00, hvor to forskere fra Designskolen Kolding sætter fokus på legen og dens betydning. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Slagelse skal ikke snydes for det årlige event

Selv om det er umuligt at mødes fysik på grund af corona, så skal Slagelse ikke snydes for det årlige event Forskningens Døgn.

For på trods af corona-restriktioner er SDU Slagelse, Professionshøjskolen Absalon, Zealand Sjællands Erhvervsakademi og Slagelse Kommune igen i år gået sammen om at sætte fokus på forskningen som en del af det landsdækkende arrangement Forskningens Døgn.

Men på grund af corona-restriktionerne kommer det i år til at foregå online.

»Slagelse er en uddannelsesby. Det vil vi gerne vise, og derfor er jeg tilfreds med, at vi i samarbejde med byens uddannelser kan sætte fokus på forskningen og vores levende uddannelsesmiljøer. Det er med til at sætte Slagelse på landkortet som Vestsjællands hovedstad,« siger John Dyrby Paulsen (S).

Handler om at skabe et liv i bedre balance

I år har Forskningens Døgn i Slagelse fokus på leg, og hvordan leg kan påvirke hverdagens aktiviteter for både store og små.

Under overskriften “På opdagelse i legens verden” vil Helle Marie Skovbjerg og Mathias Poulsen fra Designskolen Kolding fredag den 23. april kl. 12.30 fortælle mere om blandt andet, hvordan legeaktiviteter kan hjælpe sproget på vej, og hvad der sker, hvis man går legende til arbejde og studieliv.

»Samarbejdet i Studiebyen Slagelse er unikt og skaber en enorm værdi for os på SDU og vores samarbejdspartnere,« siger Astrid Jensen, der campusleder på SDU Slagelse, og fortsætter:

»Når Studiebyen Slagelse i fællesskab byder velkommen til et arrangement ved Forskningens Døgn 2021, får vi tre videregående uddannelsesinstitutioner chancen for at sætte ekstra spot på et vigtigt emne, som i år handler om at få et liv i bedre balance. Det giver os mulighed for at brede vores forskning ud og vise, at den kan bruges i den almindelige hverdag – på studiet, i arbejdslivet, og når vi har fri.«

Glæde over at få arrangementet til Slagelse

Akademichef Vibeke Toft Müller fra Zealand Sjællands Erhvervsakademi er også glad for, at man kan afvikle Forskningens Døgn i Slagelse på trods af corona-restriktionerne.

»Vi er utrolig glade for samarbejdet med de andre videregående uddannelser og Slagelse Kommune omkring Forskningens Døgn 2021, og at vi på trods af omstændighederne er lykkes med at få et arrangement til Slagelse – godt nok i digital form,« siger Vibeke Toft Müller og fortsætter:

»Til næste år håber vi på bedre muligheder for at inddrage endnu flere af Slagelses borgere og invitere til Forskningens Døgn 2022 i Studiebyen Slagelse.«

Samarbejdet om Forskningens Døgn er af stor værdi

Professionshøjskolen Absalon fremhæver ligeledes, at samarbejdet mellem uddannelsesinstitutionerne om Forskningens Døgn er af stor værdi.

»Det giver os en særlig mulighed for – på tværs af uddannelsesinstitutioner – at samarbejde om væsentlige emner,« fortæller forskningschef fra Absalon, Kathrine Krageskov Eriksen, og fortsætter:

»Samtidigt åbner Forskningens Døgn-formatet for fælles læring i et tæt samspil med omverdenen og de mennesker, vi vil gøre en forskel for. Det er af stor betydning for både Absalons uddannelser og for udviklingen af vores anvendelsesorienterede forskningsaktiviteter.«

Alle er velkomne til at deltage i foredraget med Helle Marie Skovbjerg og Mathias Poulsen på fredag kl. 12.30. Det foregår online og man deltager ved at gå ind på campus.slagelse.dk/forskningens-doegn-2021, hvor man kan finde et link til foredraget.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.