Handicaptilgængelighed bliver central i Slagelse Kommune

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Slagelse Kommune havde glemt handicaptilgængeligheden, da den nye udviklingsstrategi skulle godkendes på byrådsmødet i mandags, men byrådsmedlem Christopher Trung (V) sikrede, at handicaptilgængelighed nu indskrives i udviklingsstrategien.

På trods af at enkelte byrådsmedlemmer, heriblandt Lis Tribler (S), talte imod at lade handicappolitik og tilgængelighed indgå som en central del af strategien for, hvordan Slagelse Kommune skal udvikle sig, lykkedes det alligevel byrådsmedlem Christopher Trung (V) at få fuld opbakning til sit forslag på byrådsmødet i mandags.

Vigtigt at tænke handicaptilgængelighed ind fra starten af

»Det er så vigtigt, at vi tænker handicaptilgængelighed ind fra starten af,« siger Christopher Trung og fortsætter:

»For eksempel ved byggeri er det langt lettere at sikre handicaptilgængelighed for eksempel for kørestolsbrugere, hvis vi har det med fra start af, i stedet for først at komme i tanke om det, når byggeriet er godt i gang. Vi taler ikke kun om fysisk tilgængelighed, men tilgængelighed i det hele taget.«

Kommunen havde glemt beslutningen fra et tidligere møde

Byrådet havde allerede besluttet, at “tilgængelighed” skulle indskrives som en central del af udviklingsstrategien og kommuneplanen. Denne handicappolitik blev vedtaget på et byrådsmøde i december måned – det var som følge af et forslag fra Venstre.

Da Udviklingsstrategi Slagelse Kommune 2019 skulle godkendes på byrådsmødet i mandags, manglede “tilgængelighed” som en central del.

»Handicappolitikken var ikke engang nævnt i strategien, faktisk var der intet ord om handicap. Og tilgængelighed indgik langtfra som en central del af strategien, sådan som vi havde besluttet. Faktisk var der kun tilføjet to ord omkring tilgængelighed,« forklarer Christopher Trung.

Beslutningen om at lade tilgængelighed få en central rolle i strategien, følger blandt andet anbefalingerne fra Handicaprådet, som Christopher Trung også henviste til, da han forsvarede sit forslag på byrådsmødet.

Historisk beslutning at give tilgængelighed en central rolle

Christopher Trung forklarer videre, at beslutningen er historisk, idet handicappolitik og tilgængelighed aldrig før har haft en så stor betydning i udviklingen af kommunen.

»Handicappolitikken og tilgængelighed har aldrig før fået en så central rolle i udviklingen af kommunen, som det har fået nu. Jeg er glad og stolt over det her, og det er godt nyt for alle borgere med et handicap i Slagelse Kommune,« siger han.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Christopher Trung (V) under det virtuelle byrådsmøde. (Skærmbillede).

Sendes tilbage til Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget

Det blev besluttet at udsætte forslaget og sende det tilbage til Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget med henblik på at få behandlet og indarbejdet de faldne bemærkninger vedrørende kommunens handicappolitik/medborgerpolitik og tilgængelighed herunder handicaptilgængelighed.

Samtidig blev det besluttet, at bæredygtighed og Social- og Beskæftigelsesudvalgets høringssvar til udviklingsstrategien skal behandles og indarbejdes.

Herefter skal udviklingsstrategien atter forelægges til byrådets godkendelse.

Derudover ønsker Dansk Folkeparti, at Jobcenteret og Erhvervscenteret skal nævnes som væsentlige aktører og samarbejdspartnere under Erhverv og Uddannelse i udviklingsstrategien.

Øverst: Christopher Trung (V). (Privatfoto). PM/RK/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.