Gennemsigtighed om kommunens indkøb

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – »Det er helt afgørende for os, at der er gennemsigtighed i de mange hundrede millioner kroner, som vi køber ind for i kommunen,« siger Villum Christensen (LA).

Virksomheder skal se, hvilke leverandører kommunen køber ydelser fra, så der kan være sund konkurrence om salg til kommunen. Det oplyser Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Åbenhed er del af kommunens indkøbspolitik

Slagelse Kommune køber hvert år ind for flere hundrede millioner kroner. Lovgivning sikrer, at indkøb konkurrenceudsættes, så kommunens borgere får mest muligt for deres skattepenge.

Men Slagelse Kommune vil gerne øge gennemsigtigheden, for det får både virksomheder og borgere glæde af.

»Det er helt afgørende for os, at der er gennemsigtighed i de mange hundrede millioner kroner, som vi køber ind for i kommunen,« siger Villum Christensen (LA), der er udvalgsformand for Erhvervs- og Teknikudvalget, og fortsætter:

»Som borger i kommunen ser jeg selvfølgelig gerne, at vores lokale virksomheder får deres del af omsætningen, og med vores gennemsigtige indkøb, kan også lokale virksomheder få et indtryk af konkurrencesituationen.«

Oversigten over leverandører opdateres hver måned

Tiltaget om mere åbenhed i kommunens indkøb er del af indkøbspolitikken. Sidste år kunne man se de 25 leverandører generelt samt de 25 leverandører i bygge og anlægsbranchen, som kommunen handler mest med.

I 2021 er der tilføjet to yderligere områder: Sundhed/Pleje/Vikarer og Uddannelse/Kurser/Forplejning.

»Den model vi har valgt, giver så meget åbenhed som vi kan, under hensyntagen til offentlighedslov, udbudslov, tilbudslov, konkurrencelov og de mange andre regler, der er på området. Slagelse Kommune er os bekendt, den eneste, der har en sådan åbenhed,« siger Henrik K. Larsen, der er indkøbs- og forsikringschef.

Oversigterne opdateres hver måned. Det vil sige, at månedens forbrug samt akkumuleret forbrug kan aflæses på hver af de fire oversigter.

»Åbenhed om Kommunens indkøb er vigtig, både fordi vi gerne vil imødegå mytedannelse, og fordi vi synes det er god erhvervspolitik, at man kan byde sig til som lokal virksomhed, når det bliver synligt, hvad vi får lavet og til hvilken pris. Vi har kun interesse i en sund lokal konkurrence, hvor vi får mest muligt for pengene,« slutter Villum Christensen.

Øverst: Arkivfoto af rådhuset. (Foto: Slagelse Media). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.