Flere tilfælde af COVID-19 i Slagelse Kommune

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Slagelse.News – Antallet af smittede med coronavirus/COVID-19 i Slagelse Kommune er steget væsentligt i den seneste uge og særligt i de seneste dage. Nu er det samlede smittetryk oppe på 52 og dermed over bekymringsgrænsen.

Antallet af smittede med COVID-19 i Slagelse er steget væsentligt i den seneste uge. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Smittetrykket er over den såkaldte bekymringsgrænse

Antallet af smittede med coronavirus/COVID-19 i Slagelse er steget væsentligt i den seneste uge – og særligt i de seneste dage.

Det samlede smittetryk er pr. dags dato på 52 pr. 100.000 indbygger, hvilket er over den såkaldte bekymringsgrænse. Der er blandt andet konstateret flere smittede på to skoler og et plejecenter.

Slagelse Kommune, Region Sjælland, Styrelsen for Patientsikkerhed, Beredskabsstyrelsen og Politiet er derfor gået sammen om en fælles indsats.

»Vi følger situation nøje, og vi er forberedt, hvis situationen eskalerer. Det er vigtigt, at vi den kommende tid har ekstra fokus på at holde de gode vaner – Vi skal tage hensyn, holde afstand, vaske hænder, bruge sprit og huske vores sunde fornuft i alt, hvad vi gør. Kun sammen og ved en fælles indsats kan vi gøre en forskel,« siger borgmester John Dyrby Paulsen (S) og tilføjer:

»Vi har allerede sat en række konkrete og forebyggende indsatser i værk, der skal være med til at bremse og inddæmme smitten. For eksempel bliver alle medarbejdere og beboere på det plejecenter, der er ramt, testet for COVID-19 senest i morgen.«

Opsporing af muligt smittede og ekstra testkapacitet

Styrelsen for Patientsikkerhed har iværksat opsporing af de personer, der har været i tæt kontakt med borgere, der er konstateret smittet. De pågældende vil blive kontaktet direkte og få information om mulighederne for at blive testet.

»Vi har sørget for ekstra testkapacitet på sygehuset i Slagelse, så vi foreløbigt kan teste yderligere 200 borgere om dagen fredag, lørdag og søndag i samfundssporet. Hvis man har været i en situation, hvor der er risiko for, at man kan være blevet smittet, er det vigtigt at blive testet. Har man symptomer, skal man kontakte sin læge,« udtaler Søren Rasmussen, der er lægefaglig enhedschef i Region Sjælland.

»Vi har sat flere patruljer ind i Slagelse Kommune, der vil føre ekstra tilsyn med områdets byliv, forretninger og restaurationer. Det er vigtigt, at reglerne om for eksempel afstand og hygiejne bliver overholdt,« tilføjer Lene Frank, der er politidirektør i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Myndighederne opfordrer desuden alle til at downloade Sundheds- og Ældreministeriets app, som hedder “Smittestop”.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). PM/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.