Fald i antallet af konkurser i Slagelse kommune

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – 41 virksomheder gik nedenom og hjem i Slagelse Kommune i løbet af 2020, hvilket er 35 procent færre sammenlignet med året før, men der er risiko for, at antallet stiger i 2021.

Der var et fald i antallet af konkurser i Slagelse Kommune i løbet af 2020. Der var ligefrem 35 procent færre sammenlignet med året før.

Antallet af konkurser i hele Danmark er kraftigt reduceret, en nedgang på 33,3 procent sammenlignet med foregående år. Dette viser konkursstatistikken fra data- og analysevirksomheden Bisnode, som de skriver om i en pressemeddelelse.

Et fald i konkurser på hele 35 procent i 2020

41 virksomheder gik nedenom og hjem i Slagelse Kommune i løbet af 2020, hvilket er 35 procent færre sammenlignet med året før.

Og i Region Sjælland gik 785 virksomheder konkurs i løbet af 2020. Dette betyder 9,1 procent færre sammenlignet med året før.

De kommuner, hvor antallet af konkurser er faldet mest mellem 2019 og 2020 i Danmark, er Furesø, Varde og Rudersdal. For Furesø faldt antallet med 64 procent, for Varde med 62 procent og for Rudersdal faldt antallet med 61 procent.

For hele Danmark var det en kraftig reduktion i antallet af konkurser i løbet af 2020 sammenlignet med foregående år.

5504 virksomheder gik konkurs i løbet af 2020, det er 33,3 procent færre end året før. I Norge faldt antallet af konkurser også med 10,3 procent, mens antallet af konkurser steg i Sverige med 4,1 procent.

Frygt for stigning i antallet af konkurser i 2021

Det er glædeligt at så mange virksomheder er blevet reddet fra konkurs.

»Set i lyset af coronakrisen og de restriktioner som for eksempel restaurationer, barer må leve under, så er det meget glædeligt at se så mange virksomheder er blevet reddet fra konkurs. Dette skyldes mestendels myndighedernes hjælpepakker,« siger Christian Anders Elkjær fra Bisnode Danmark.

Men Christian Anders Elkjær ser en risiko for, at antallet af konkurser vil stige i fremtiden.

»Mange virksomheder har kæmpet i lang tid og har været nødt til at forbruge egenkapital gennem året. Krisen er ikke forbi, og vi frygter derfor, at nogle virksomheder bliver nødt til at give op efter foråret 2021, især hvis myndighedernes støtte afvikles eller ændres. Så vil vi se flere konkurser og øget arbejdsløshed som en konsekvens,« siger han.

Til sammenligning er kommuner med mindst fem konkurser før 2019 henholdsvis 2020 regnet med. Tallene gælder aktieselskaber i løbet af hele 2020, sammenlignet med hele 2019.

Bisnode hjælper virksomheder med at finde kunder og at administrere kunderne gennem hele deres livscyklus. Ved hjælp af Bisnodes kvalitetssikrede data kan virksomhederne træffe intelligente beslutninger, som øger rentabiliteten og udvikler virksomheden. Bisnode har 2400 medarbejdere i 18 lande og har hovedkontor i Stockholm.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Nuthawut Somsuk / iStock). PM/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.