De lokale foreninger styrkes af nyt lederakademi

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Slagelse Kommune opretter nu et lederakademi sammen med DIF og DGI. Akademiet skal styrke ledernes kompetencer ude i de lokale foreninger.

Intensivt lederakademi på Slagelse Sportscollege

I 2019 kan lederne fra de lokale foreninger komme på et intensivt lederakademi på Slagelse Sportscollege. Akademiet består af fem undervisningsmoduler, som tager udgangspunkt i drift og klubudvikling, og her vil deltagernes egne foreninger være i fokus.

Undervisningen vil samtidig blive varetaget af eksperter, som allerede nu underviser foreningsledere gennem Danske Gymnastik- & Idrætsforeninger (DGI) og Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Det nye lederakademi kommer samtidig med Slagelse Kommunes målsætning om, at halvdelen af borgerne i 2025 skal være medlem af en idrætsforening, mens 75 procent skal være fysisk aktive.

Derfor glæder kommunen sig også over det nye akademi, som både kommer foreningerne og medlemmerne til gode.

»Med lederakademiet får vores foreninger nu et 360 graders perspektiv på alt det vigtigste indenfor drift og foreningsliv. På den måde styrker vi ikke alene foreningerne, men også borgernes muligheder for et aktivt og sundt idrætsliv, hvilket er alfa og omega for Slagelse Kommune,« siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget Jørgen Andersen (S).

Sådan tilmelder du dig til lederakademiet i januar

Akademiet har plads til 24 personer, og deltagerprisen er 2.000 kroner, som dækker alle udgifter. Foreninger har også mulighed for at søge støtte til uddannelsen gennem puljen for leder- og instruktøruddannelsen.

Sidste frist for tilmelding er den 7. januar 2019, og første undervisningsmodul ligger lørdag den 12. januar mellem kl. 9-16.

Du kan læse mere om denne og tilmelde dig akademiet på: slagelse.dk.

(Genrefoto: RemazteredStudio / Pixabay).

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.