Danske Idrætsråd & Samvirker (DIS) nu en realitet

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – Danske Idrætsråd & Samvirker blev stiftet i går lørdag den 24. september, og Jørn C. Nielsen fra Slagelse blev efterfølgende valgt som formand.

Der blev afholdt stiftende generalforsamling i Danske Idrætsråd & Samvirker (DIS) lørdag den 24. september 2022, herefter blev Jørn C. Nielsen fra Slagelse valgt som formand. Det oplyser DIS i en pressemeddelelse.

Talerør i idrætsdebatten både regionalt og på landsplan

Formålet med DIS er at formidle erfaringsudveksling, analyser, debatmøder og konferencer for at styrke det enkelte idrætsråd til gavn for den lokale idræt i kommunerne og for at se på idrættens udfordringer lokalt herunder folkeoplysningsområdet, står der i meddelelsen.

Danske Idrætsråd & Samvirker er den lokale idræts interesseorganisation. Der er tale om en uafhængig idrætsorganisation og et forum for dialog mellem relevante idrætspolitiske aktører, der har fokus på den lokale idræt. Organisationen skal med andre ord være talerør i idrætsdebatten både regionalt og på landsplan. (Kilde: DIS).

Der blev afhold stiftende generalforsamling i DIS lørdag den 24. september 2022, hvor John Sørensen fra Gladsaxe, Jørn C. Nielsen fra Slagelse, Ole Hansen fra Nyborg, Charles Damholt fra Herning og Karsten Elkjær fra Hadsund blev valgt til bestyrelsen.

Vil invitere de landsdækkende organisationer til dialog

Jørn C. Nielsen fra Slagelse, der efterfølgende blev valgt som formand for DIS, er glad for opbakningen fra 30 idrætsråd, samvirker og unioner i hele landet:

»Dejligt at mærke opbakningen fra de mange aktive lokale idrætsråd og samvirker, og vi har den glæde, at over 30 lokale idrætsråd/samvirker/unioner – fra hele landet til en start bakker op om DIS. På generalforsamlingen i Fredericia deltog idrætsrådsmedlemmer fra hele landet, og i et godt samarbejde fik vi formuleret og vedtaget DIS’ vedtægter,« siger den nyvalgte formand og fortsætter:

»Foran os står nu både at fortælle de øvrige idrætsråd om tankerne bag den nye organisation, og derudover vil vi naturligvis også invitere idrættens landsdækkende organisationer til dialog – i håbet om et godt og frugtbart samarbejde til gavn for den lokale idræt.«

Øverst: Jørn C. Nielsen fra Slagelse. (Foto: Danske Idrætsråd & Samvirker (DIS)). PM/pele.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.