Brandvæsenet i Slagelse skal bekæmpe brande på havet

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Fra næste år skal Slagelse Brand og Redning også bekæmpe brande til søs øst for Storebælt.

Slagelse Brand og Redning har vundet Beredskabsstyrelsens udbud om brandberedskab til søs øst for Storebælt. Aftalen gælder fra den 1. januar 2019.

Slagelse Brand og Redning skal stille med to hold med hver seks mand, som skal være klar, hvis der bryder brand ud på skibe til søs. Dermed begynder også en ny tid for flere af de lokale brandfolk.

Hvis uheldet sker, er det skibets kaptajn, som vurderer om brandvæsenet skal tilkaldes. I så fald sender Forsvaret en redningshelikopter, som henter det ene hold brandfolk, mens det andet hold står standby.

Brandfolkene skal efter alarmering være klar til at tage afsted med udstyr ombord på enten helikopter eller båd/skib inden for 30 minutter, hvor de professionelle brandfolk skal assistere skibets besætning.

Glad borgmester og forventningsfuld beredskabschef

»Vi er rigtig glade for at have vundet udbuddet, da det giver god mulighed for, at vi får styrket vores kompetencer endnu mere på det søfartsmæssige område. Samtidig er det en samfundsmæssig vigtig opgave, som vi nu får mulighed for at være del af, så det bliver på mange måder et spændende nyt år, som venter de brandfolk, der skal være klar til en tur til søs,« siger borgmester John Dyrby Paulsen (S).

Det er en ny opgave, som venter de lokale brandfolk, som alligevel ikke er helt uvant for dem.

»Vi er vant til på brandskolen i Korsør at uddanne bl.a. skibsbrandmænd, og vi har også søfolk på vedligeholdelseskurser, så vi har allerede en stor viden inden for området. Men det bliver nyt for os at være med på selve opgaven, og det ser vi selvfølgelig meget frem til. Det giver god værdi for vores folk at de fremover både får teorien hos os og derefter får mulighed for at udøve det de har lært i praksis, når vi bliver kaldt ud. Så efteråret skal vi bruge på at uddanne vores egne brandfolk, så de er klar til at stikke til søs fra det nye år,« siger konstitueret beredskabschef Michael Djervad.

De to hold, som skal være klar til at blive sendt ud, vil hver især bestå af en indsatsleder, en holdleder og fire brandfolk. Hvor tit der bliver brug for, at Slagelse Brand og Redning rykker ud til søs, vides naturligvis ikke på forhånd.

Baseret på de tidligere år forventes det at blive relativt sjældent, men når uheldet er ude, bliver opgaven primært redning af personer og brandbekæmpelse ombord på skibet og ikke andre beredskabsopgaver.

Læs også: Brandstationen i Slagelse holder flyttedag


Genrefoto: Pixabay

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.