Brandstationen i Slagelse holder flyttedag

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Brandstationen på Rytterstaldstræde flytter til Falcks redningsstation på Antvorskov Allé 135.

Når brandalarmen lyder efter sommerferien, så kommer brandbilerne ikke længere susende med fuld udrykning fra den nuværende brandstation på Rytterstaldstræde 8 i Slagelse Midtby. Slagelse Kommune har lejet nogle nye lokaler på Falcks redningsstation på Antvorskov Allé 135.

Brandstationen i Slagelse har med tidens løb vokset sig fra de nuværende lokaler på Rytterstaldstræde, som ikke længere er tidssvarende. På grund af byudviklingen er brandstationen de seneste mange år blevet indeklemt og det giver udfordringer i forhold til at brandfolkene skal kunne nå frem inden for tidskravet. Dertil kommer, at brandstationen er udfordret pladsmæssigt, fordi der blandt andet ikke er den fornødne bredde og højde til den nye type lastbiler.

»Vi er simpelthen vokset ud af de nuværende lokaler, som er blevet for små, og ikke længere matcher nutidens behov. Vores kommende lokaler på Falckstationen vil give os nogle mere tidssvarende betingelser, bedre garageforhold til moderne køretøjer og langt bedre faciliteter for personalet herunder bl.a. omklædnings- og badefaciliteter til begge køn. I dag har vi ingen badefaciliteter til kvinder, så vi håber også på sigt at kunne trække flere kvindelige brandfolk, når vi også får faciliteterne til det,« siger konstitueret beredskabschef Michael Djervad.

»Det er naturligvis vigtigt, at vores brandfolk har de optimale forhold til at kunne udføre deres arbejde, ligesom de fysiske rammer for vores redningskøretøjer også skal være i orden. Derfor ser vi frem til, at Slagelse Brand og Redning rykker ind i mere optimale rammer, som også vil give nye kørselsmuligheder når der f.eks. bliver nemmere adgang til motorvejen,« supplerer borgmester John Dyrby Paulsen (S).

Brandfolkene kommer til at dele lokaler med Falck, når de rykker ud på Antvorskov Allé 135 og også her ser man frem til, når brandfolkene skifter lokaler.

»Vi er rigtig glade for at kunne udvide vores samarbejde med Slagelse Kommune, og vi glæder os til at byde både brandfolkene og ledelsen velkommen. Vi er jo vant til at arbejde sammen i det daglige, når vi begge er ude til forskellige hændelser, og vi håber derfor også at kunne udnytte de forskellige synergier i samarbejdet endnu mere, når vi fremover bor sammen,« siger Vicebrandchef i Falck Henning Schreiber Rasmussen.

Det er endnu uvist, hvad lokalerne på Rytterstaldstræde skal bruges til fremover.


Foto: Slagelse Kommune

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.