Behov for 1.713 nye boliger i Slagelse de kommende 14 år

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

De kommende 14 år bliver der brug for 1.713 nye boliger i Slagelse Kommune. Det viser en fremskrivning af boligbehovet, som Slagelse Kommune har foretaget. Den viser endvidere, at der bliver behov for en bred vifte af parcelhuse, rækkehuse og lejligheder i de kommende år. Det gælder især boliger til seniorer.

“Jeg er glad for at se, at Slagelse Kommune er inde i en positiv udvikling. Vi skal sørge for, at der er de rigtige tilbud til seniorerne på landet, så de kan blive boende i nærheden af familie og venner, og de huse, de har boet i samtidig kan blive til hjem for nye familier. Naturen og fællesskabet med andre vil være attraktivt for mange seniorer,” siger Knud Vincents (V), formand for Erhvervs- og Turismeudvalget.

Dansk Folkepartis medlem af Erhvervs- og Turismeudvalget, Henriks Brodersen (DF), peger på, at det også er vigtigt at holde fokus på parcelhusbyggeri.

“Vi skal kigge på at bygge flere ældreboliger, så vi kan frigøre nogle af parcelhusene til nye familier. Det er også vigtigt, at vi har en sund balance mellem parcelhuse og lejligheder i kommunen. Det giver nemlig også en god balance mellem forskellige typer af borgere, og det kan få store konsekvenser for kommunens økonomi, hvis vi bygger for mange lejligheder,” siger Henrik Brodersen.

Tallene viser samtidig, at der er gang i byggeriet i Slagelse Kommune. Sidste år blev der bygget 173 nye boliger, hvoraf de 119 blev bygget i Slagelse By, men der er også efterspørgsel efter nye boliger i Slots Bjergby, Korsør, Skælskør, Vemmelev og Sørbymagle.

Genrefoto: Patry / Freeimages

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.