Affaldsgebyr stiger med knap 600 kroner i kommunen

(Artiklen er udgivet for omkring 7 år siden). 

Artiklen er opdateret for 7 år siden.

Affaldsgebyret stiger med knap 600 kroner i Slagelse Kommune, men til gengæld får de fleste husstande to større beholdere med to rum i hver.

Slagelse Kommune hæver affaldsgebyret for private husstande med 596,25 kroner om året fra nytår, fordi regeringen stiller krav om, at mindst 50 procent af affaldet skal genanvendes fra år 2022. Samtidig er det blevet dyrere at hente husholdningsaffald og at behandle madaffald, oplyser kommunen.

Servicen bliver også udvidet, eftersom afhentning af haveaffald og storskrald vil blive en del af ordningen fra maj 2018. Storskrald vil blive hentet hver 14. dag i byområder, men hver fjerde uge andre steder.

Du skal selv tilmelde afhentning af haveaffald og storskrald, når ordningen træder i kraft til maj, men du vil ikke kunne melde ordningen fra.

Den ene affaldsbeholder får et rum til madaffald og et rum til restaffald, og den anden affaldsbeholder får et rum til papir/pap og et rum til metal/glas/plast. Du skal fortsat bruge bioposer til madaffald, som du kan hente gratis flere steder i kommunen.

Selvom affaldsgebyret stiger, så er det faldet siden 2010, hvor det var på 3.188 kroner om året. Fremover bliver det 2991,25 kroner om året for private husstande og 1.906,25 for sommerhuse.

Foto (arkiv): mn-que / Freeimages

[d12-green title=”Nete Franklin Sørensen skriver”]Da vi sidst skulle betale mere og fik nye affaldsbeholdere fik vi af vide at som en ekstra service ville vi få vasket beholderene, men har ALDRIG fået dem vasket og nu er den “service” så også fjernet, uden at det ændrede på prisen.[/d12-green]
 

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *