Afbrændingsforbud i hele Slagelse Kommune

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Der indføres afbrændingsforbud i hele Slagelse Kommune fra i morgen onsdag den 4. juli 2018 kl. 12.00. Dermed er der afbrændingsforbud i hele Danmark.

Den netop overståede maj måned var den varmeste og mest solskinsrige maj, der nogensinde er registreret i Danmark. DMI har foretaget målinger siden 1874. Det skriver Danske Beredskaber.

Grafik: Danske Beredskaber
Grafik: Danske Beredskaber

Nu indfører Slagelse Kommune afbrændingsforbud fra onsdag den 4. juli 2018 kl. 12 og indtil videre. Afbrændingsforbuddet gælder hele kommunen, og forbuddet er begrundet i den langvarige tørke, som har øget risikoen for brand i vegetation betydeligt.

Forbuddet betyder, at afbrænding i det fri, herunder afbrænding af bål, anvendelse af ukrudtsbrændere samt anvendelse af grill i naturen ikke er tilladt.

[d12-plain]Forbuddet er udstedt efter § 5 i bekendtgørelse nr. 1339 af 10. december 2014 om brandværnsforanstaltninger ved afbrænding, brug af ild, lys, varmekilder m.v. Overtrædelse af forbuddet kan straffes med bøde efter § 17 i bekendtgørelsen.[/d12-plain]

Forbuddet gælder ikke anvendelse af grill i private haver, hvor grillen er placeret på fliser eller lignende ubrændbart underlag. Man skal dog være ekstra opmærksom på vinden, som kan få gløder til at flyve gennem luften.


Øverst: Beredskabsstyrelsen


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.