700 nye pensionsmillionærer i Slagelse Kommune

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Slagelse.News – På fem år er der kommet over 700 nye pensionsmillionærer i Slagelse Kommune i faggrupper såsom tømrere, lastbilchauffører og rengøringsassistenter.

Mange borgere fra Slagelse har udsigt til en mere økonomisk tryg alderdom, end tilfældet var for deres forældre og bedsteforældre. Det skyldes, at de som en del af deres overenskomst har ret til arbejdsmarkedspension i PensionDanmark.

Stigning fra 39 personer til 769 personer på fem år

På fem år er antallet af pensionsmillionærer blandt PensionDanmark-medlemmer i Slagelse Kommune steget fra 39 personer i 2013 til 769 personer i 2018. Det er næsten 20 gange flere.

Udviklingen glæder adm. direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen.

»Det betyder, at medlemmerne har udsigt til en økonomisk tryg alderdom. Man er ved at være i mål med det, man begyndte på for 25 år siden med de første indbetalinger til arbejdsmarkedspension – nemlig at sikre økonomisk gode pensionsvilkår for almindelige lønmodtagere og deres familier,« siger adm. direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen.

Han betegner beslutningen om at indføre obligatorisk pensionsopsparing til alle lønmodtagere for “den største socialpolitiske reform i denne generation”.

God ide at tjekke sin opsparing engang imellem

De godt 700.000 PensionDanmark-medlemmers opsparing sikret gennem deres overenskomst kommer oven på folkepension og ATP.

»På grund af fortsatte indbetalinger og renters-rente-effekten af opsparingen vil det efter den første million gå betydeligt hurtigere med at få sparet million nummer to op,« forklarer Torben Möger Pedersen.

Og det er vigtigt, for det er først og fremmest størrelsen af din opsparing på pensionstidspunktet, der afgør, hvor stor den månedlige, livsvarige pension bliver.

Hvis du er nysgerrig efter at vide, hvor langt du er nået med din egen opsparing, kan du logge ind på pensionsinfo.dk eller pension.dk for at få et overblik.

»Det er en god ide at tjekke sin opsparing engang imellem og se, hvad man kan forvente i pension. Det kan samtidig også være en god anledning til at booke en tid i PensionDanmarks sundhedsordning. Det er vigtigt at passe på helbredet, så man kan have et godt og sundt arbejdsliv, inden man går på pension,« siger Torben Möger Pedersen.


Foto: Ursula Bach / PensionDanmark.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.