Løb for Danske Hospitalsklovnes arbejde

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – Den 11. juni fra kl. 10-13 er der Klovneløb i Dalmose. Klovneløbet har til formål at samle familier og venner til en hyggelig dag, hvor der samles ind til Danske Hospitalsklovne.

Lørdag den 11. juni 2022 afholder Danske Hospitalsklovne Klovneløb i Dalmose. Løbet danner rammer for en hyggelig dag for familier og venner, der samtidig bidrager til at endnu flere hospitalsklovne kan gøre en forskel for indlagte børn og unge på hospitaler i Danmark. Undervejs vil der være gratis snacks og drikkevarer doneret af Lidl. Det oplyser Lidl i en pressemeddelelse.

Klovneløbet er mellem en og tre kilometer

Den 11. juni fra kl. 10-13 afholdes der Klovneløb i Dalmose. Klovneløbet har til formål at samle familier og venner til en hyggelig dag i en god sags tjeneste. Med løbet samles der ind til den landsdækkende forening Danske Hospitalsklovne, så endnu flere hospitalsklovne kan komme ud og glæde børn og unge, der må opholde sig på landets hospitaler i kortere eller længere perioder.

Ruten til Klovneløbet vil være mellem en og tre kilometer, som de fleste kan løbe med på. Og bliver man tørstig og småsulten af løbeturen, er der gratis drikkevarer og snacks med kærlig hilsen fra Lidl.

Køb billet her: danskehospitalsklovne.dk/klovneloeb

»Hos Lidl ønsker vi at bidrage til det samfund, vi er en del af – og Danske Hospitalsklovne er en hjertesag for os. Derfor er vi glade for at kunne donere snacks og drikkevarer til årets Klovneløb, som muliggør at endnu flere Danske Hospitalsklovne kan komme ud og sprede glæde og latter blandt indlagte børn og unge på landets hospitaler,« siger Jens Stratmann, der er adm. direktør i Lidl.

En sjov dag i den gode sags tjeneste

Klovneløbet er for alle – uanset om man vil gå, rulle eller løbe. Her er det vigtigste, at man får en sjov og hyggelig dag, mens man bidrager til en god sag. En billet koster 70 kroner, hvor 63 kroner går direkte til hospitalsklovnenes besøg på børneafdelingerne. De resterende 7 kroner går til den lokale arrangør, hvis vedkommende ønsker dette.

»Opbakning igennem donationer og tilmeldinger betyder en verden til forskel for os. Danske Hospitalsklovne arbejder for at møde og styrke indlagte børns livsklæde og livsmod, men da vi er en velgørende forening, er vi afhængige af økonomisk støtte fra virksomheder som Lidl. Så vi er meget glade for, at Lidl bidrager til Klovneløbet og dermed vores arbejde. Vi håber, at mange vil komme og være med,« udtaler Tania Dethlefsen, der er direktør for Danske Hospitalsklovne.

Lidls samarbejde med Danske Hospitalsklovne blev etableret i 2012, og siden 2015 har Lidl været hovedsponsor for foreningen.
Flaskepanten bliver doneret til det lokale sygehus.
Hospitalsklovnene er en velgørende forening, der stilles gratis til rådighed for afdelingerne og lønnes af foreningen. Hospitalsklovnenes arbejde er kun muligt med økonomisk støtte fra private, virksomheder og fonde.
Der er 61 hospitalsklovne hos Danske Hospitalsklovne. Det er foreningens mål at nå ud til alle børn og unge på de danske hospitaler, på landets børne- og ungdomspsykiatriske afdelinger samt bosteder for børn med svær autisme.
Alle hospitalsklovne gennemgår en 1,5-årig uddannelse.

Øverst: Danske Hospitalsklovne. (Foto: Lidl). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.