Rude får bedre 3G- og 4G-mobildækning

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Skaelskor.News – Teleselskabet 3 har opsat en ny mast i Rude. Den skal øge rækkevidden og datakapaciteten. Senere vil 3 levere mobilt bredbånd med 5G. 3 mener, at det bliver et alternativ til kablet bredbånd og fibernet.

Teleselskabet 3 øger mobildækningen i Slagelse Kommune med en ny masteposition på Østervej i Rude, som ligger øst for Skælskør.

Den nye masteposition har både 3G- og 4G-udstyr, og det medfører, at netværkssignalet bliver stærkere og dækker et større område end tidligere. Det oplyser teleselskabet i en pressemeddelelse.

Den nye mast vil give kunderne en bedre oplevelse

Teleselskabet 3 har fået opsat en ny masteposition på Østervej 34A i Rude, der vil øge mobildækningen i området til glæde for selskabets kunder i nærheden.

Den nye masteposition øger netværkets rækkevidde og datakapacitet, så signalet både bliver stærkere og dækker et større område.

Dermed vil den nye masteposition give en bedre oplevelse, når brugere af netværket taler i telefon, er på nettet eller streamer serier.

Den vil også sikre kapacitet i området omkring Rude fremover, selvom det nuværende dataforbrug stiger.

Næste skridt er trådløst fiber – bredbånd med 5G

Stadig flere danskere bruger mobilnettet til at få internet i hjemmet med mobilt bredbånd. Og med 5G-teknologien kommer mobilt bredbånd for alvor til at tage fart som et alternativ til kablet bredbånd og fibernet, lyder det fra teleselskabet:

»I løbet af i år forventer vi at kunne levere næste generations mobile bredbånd med 5G, som vil byde på downloadhastigheder omkring 1 Gbps (gigabit/s, red.) og større kapacitet,« siger netværksdirektør Kim Christensen og fortsætter:

»Det vil kunne dække langt de flestes behov for internet til hjemmet. Dermed er der ingen grund til at bruge penge på at få gravet kabler ned i jorden for at få en højhastighedsdataforbindelse. Det bliver hastighedsmæssigt som at få trådløs fiber.«

3’s forventninger til den nye teknologi støttes blandt andet af televirksomheden og netværksleverandøren Ericsson, der i rapporten “5G Consumer Potential” fra 2019 spår trådløs fiber til at blive en af de første og mest indlysende brugsscenarier for 5G.

Det er nemlig ifølge rapportens eksperter et omkostningseffektivt alternativ til kablet, nedgravet fibernet, da trådløs fiber kun kræver et simkort, en router og en stikkontakt. Det oplyser 3 i pressemeddelelsen.

3’s netværk dækker 99 procent af befolkningen med 4G og består af knap 2.400 unikke mastepositioner, som løbende bliver opgraderet, samtidig med at nye kommer til, så netværket bliver mere finmasket. 3 har desuden begyndt udrulningen af 5G de første steder i landet.

Øverst: Netværksmast. (Arkivfoto: 3). PM/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.