COVID-19-hurtigtest på Omø, Agersø og andre øer

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Skaelskor.News – Fra i dag er det muligt at blive COVID-19-testet på blandt andet Omø og Agersø.

I et samarbejde mellem beboere på seks småøer, Region Sjælland og Falck er der nu aftalt tilbud om hurtigtest på øerne. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Før skulle øboere til fastlandet for at blive testet

Fra i dag er det muligt at blive COVID-19 testet på Region Sjællands seks småøer Omø, Agersø, Sejerø, Femø, Orø og Fejø.

Bag tilbuddet om hurtigtest ligger et unikt engagement fra øboerne og et frugtbart samarbejde mellem øens beboere, Region Sjælland, de respektive kommuner og Falck.

»Øboernes initiativ og engagement for at få etableret testfaciliteter ude på øerne, viser, hvor langt vi kan komme med samarbejde og med at inddrage borgere i nærområderne,« siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S) og fortsætter:

»Det har gjort, at det fra nu af er muligt at blive hurtigtestet på vores småøer her i regionen. Tidligere skulle de til fastlandet for at blive testet. Det behøver de ikke længere.«

Falck har i samarbejde med øboerne etableret et test-sted, hvor borgere kan blive testet for COVID-19 med en hurtigtest på hver af de seks småøer. Initiativet er sat i værk efter henvendelse fra Ø-kontaktudvalget i Lolland Kommune.

Placeringen af test-stederne er fundet i samarbejde med de respektive kommuner, og åbningstiderne er planlagt af øboerne selv. På den måde er adresser og åbningstider tilpasset øboernes lokale behov.

Øboerne har hjulpet med at rekruttere lokale podere

Hurtigtestene bliver, som alle andre steder i regionen, varetaget af Falck. Øboerne har med succes hjulpet med at rekruttere podere, der er bosat på øerne, til Falck.

»Det var let at finde personer på øerne, der gerne ville være med i det her. Vi har en del, der pendler frem og tilbage mellem øerne og fastlandet – både fastboende og sommergæster« siger Anne Grethe Laursen, der er formand for Ø-kontaktudvalget i Lolland Kommune, og fortsætter:

»Samtidig har vi restauranter og cafeer, der er klar til at tage imod de mange gæster, nu hvor det igen kan lade sig gøre. Her er et lokalt forankret hurtigteststed en stor hjælp. Generelt har der været en stor vilje til at bakke op og glæde over, at projektet kan lade sig gøre.«

Falck har stået for opgaven med at lære øboerne kunsten at pode. Det er ligeledes dem, der leverer testmateriale og værnemidler til de nye test-steder.

»Jeg er overvældet over det engagement, der er udvist fra øernes beboere, og jeg er glad for, at vi kan være med til at få stablet testfaciliteter på benene så hurtigt,« siger Jakob Wohlgemuth, der er regionsdirektør i Falck.

Adresser og åbningstider for hele landets teststeder (inklusive småøerne) kan ses på coronasmitte.dk.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Region Sjælland). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.