Besøg kommunens øer til halv pris

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Skaelskor.News – Prisnedsættelsen på færgebilletterne til øerne betyder, at børn og voksne kan sejle frem og tilbage til Omø for 25 kroner og til Agersø for 15 kroner.

Hen over sommeren kan turister sejle til Agersø og Omø til en særlig sommerpris på kun 15 og 25 kroner retur. Det skal være med til at lokke flere turister til.

Det skriver Slagelse Kommune i en nyhedsmeddelelse.

»Aldrig før har det været så billigt at besøge øerne«

Har man ikke allerede besøgt Agersø eller Omø, så er der ikke nogen undskyldning længere.

I et forsøg på at tiltrække flere turister til de to øer i Storebælt har Ø-udvalget i Slagelse Kommune besluttet at nedsætte billetprisen for gående, voksne passagerer i hele juni, juli og august måned.

Priserne er i forvejen kraftigt nedsat fra 1. april, men på grund af coronakrisen har Ø-udvalget nu besluttet at halvere den i forvejen lave billetpris.

»Aldrig før har det været så billigt at besøge øerne. Øerne har rigtig meget at byde på for besøgende. På øerne er en ro og nærhed, som man ikke oplever andre steder,« siger byrådsmedlem og formand for ø-udvalget Anne Bjergvang (S) og fortsætter:

»Det vil vi gerne invitere turisterne til at komme og opleve. Derfor håber vi, at vi kan lokke flere til ved at nedsætte priserne i hele sommerperioden.«

Færgebilletter frem og tilbage til øerne for 15-25 kroner

Prisnedsættelsen på færgebilletterne betyder, at børn og voksne kan sejle frem og tilbage til Omø for 25 kroner og til Agersø for 15 kroner.

Cykler, biler og øvrige køretøjer bliver ikke nedsat yderligere i denne omgang, men er forvejen nedsat, så man får sin bil med til Omø for 135 kroner og Agersø for 75 kroner.

Begge øer byder på enestående naturoplevelser, og der er også mulighed for at se hele øen med traktorbussen og besøge den lokale købmand. Man kan endvidere besøge spisestederne på Agersø og Omø. På Agersø venter Agersø Skanse med kanonerne fra englandskrigene og møllen fra 1892, mens Omø er hjemsted for en af regionens bedst bevarede landsbymiljøer, hvor gårdene ligger samlet omkring gadekæret.

»Vi har også taget forholdsregler, så vi undgår smittespredning. Samtidig har vi en meget turistvenlig sejlplan, så man selv kan vælge, om man vil nøjes med en dagsudflugt eller bruge flere dage på øerne,« siger rederichef Michael Due.

Overfarten til Agersø tager cirka 15 minutter og cirke 50 minutter til Omø. Der er afgang fra Stigsnæs hver dag. Færgen sejler op til 16 gange om dagen til Agersø og op til otte gange om dagen sejler den til Omø.

Sejlplanen kan ses på: aofaerger.slagelse.dk.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Slagelse Media). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.