Hjælp politiet med at finde denne mand

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Zand.News – Hold godt fast i dit betalingskort og ring til politiet, hvis du møder denne mand.

I august og september har en gerningsmand begået adskillige bedrageriforhold i Slagelse, Næstved, Haslev, Rønnede, Vordingborg, Nykøbing Falster og Sakskøbing. Da det endnu ikke er lykkedes politiet at identificere gerningsmanden, beder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi nu offentligheden om hjælp til at finde ham og dermed få sat en stopper for det grove bedrageri.

Mandens ofre er typisk sårbare borgere

Gerningsmandens fremgangsmåde er at kontakte ældre borgere telefonisk og udgiver sig for at være fra banken. Gerningsmanden advarer borgerne om, at nogen er i færd med at trække penge fra deres konto, og at en person fra banken derfor vil komme forbi borgeren og hente deres kort, så banken kan standse overførslen. Efterfølgende er en gerningsmand mødt op på borgerens adresse, hvor han har franarret borgeren betalingskort og kode. Gerningsmanden trækker herefter store beløb fra betalingskortene.

»Vi ser med stor alvor på disse sager, blandt andet fordi ofrene ofte er sårbare borgere. I den sammenhæng er det afgørende, at man uanset alder kan føle sig tryg i eget hjem,« siger vicepolitiinspektør Lars Steffensen, og fortsætter med en klar besked:

»Bankerne arbejder ikke på denne måde, og bankerne vil aldrig sende medarbejdere ud for at afhente borgeres betalingskort, ligesom de heller aldrig vil bede borgerne om at oplyse deres kode til betalingskortet. Det er derfor vigtigt, at hvis du bliver kontaktet af personer, der forsøger at få oplysninger om betalingskort og koder, skal du ikke give oplysningerne, men i stedet kontakte politiet med det samme.«

Gerningsmanden beskrives som: Mand, 25-35 år, cirka 180-185 centimeterhøj, almindelig af bygning, sort kort hår, mørkt fuldskæg og tatovering på venstre hånd. Han har ved flere lejligheder været iført lyse bukser og hvid skjorte.

Hvis du kan hjælpe med at identificere gerningsmanden, eller hvis du har andre oplysninger i sagen, kan du kontakte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på telefon 1-1-4.

Den efterlyste person er nu identificeret

Politiet fortæller i en opdatering på Twitter, at de på baggrund af mange henvendelser har identificeret den efterlyste mand: »Mange tak for hjælpen. Vi fortsætter aktivt med at få kontakt til den pågældende, og opfordrer ham kraftigt til at kontakte politiet.«

Opdatering kl. 14.48: Artiklen er opdateret med oplysninger om, at manden er identificeret. Red.

Øverst: Efterlysning. (Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi). DR/lale.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.