Alle over 16 år bliver inviteret til vaccination

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Alle borgere over 16 år i Region Sjælland forventes at have modtaget en invitation til at blive vaccineret mod COVID-19 i dag.

Indkøbet af 1,17 millioner doser Pfizer/BioNTech-vacciner gør det muligt at fremskynde vaccinationsindsatsen. Alle borgere over 16 år i Region Sjælland forventes at have modtaget en invitation til at blive vaccineret mod COVID-19 i dag. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Hold ekstra øje med din e-Boks eller postkasse

Borgere i Region Sjælland, som endnu ikke er inviteret til vaccination mod COVID-19, skal holde ekstra godt øje med deres e-Boks eller postkasse i dag tirsdag den 6. juli. Her forventer Region Sjælland, at de sidste voksne borgere får invitation til vaccination.

I Region Sjælland har 62,6 procent på nuværende tidspunkt fået første stik, mens 40,4 procent er færdigvaccinerede. På landsplan har 58,4 procent indledt et vaccinationsforløb og 36,1 % er færdigvaccinerede.

Kortere tid mellem første og anden vaccination

For de sidste grupper bliver intervallet mellem første og anden vaccine ændret til fire uger i stedet for fem. Ændringen trådte i kraft den 3. juli.

Sundhedsstyrelsen har tidligere ændret intervallet til 42 dage. Det skete for at få vaccineret flest mulige borgere første gang.

Da det nu er relativt få borgere, der mangler at blive vaccineret, justeres intervallet ned, så flest mulige kan blive færdigvaccineret hurtigst muligt.

Bagefter inviteres alle børn mellem 12 og 15 år

Når de oprindelige målgrupper er blevet vaccineret, så kommer turen til børn mellem 12 og 15 år. Denne gruppe kan se frem til at blive inviteret i uge 29.

Vaccinationsindsatsen forventes afsluttet i uge 35. Det kræver, at borgerne hurtigt bestiller tid til vaccination, når de har modtaget invitationen og at man møder op til den bestilte tid.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Region Sjælland). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.