Tyverier fra biler falder i politikredsen

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – Ved hjælp af henvendelser fra borgere og et godt politiarbejde lykkedes det i efteråret at pågribe flere tyveknægte, der stod bag et stort antal tyverier fra biler, skriver politikredsen.

2019 bød på færre indbrud i biler og varebiler end i de seneste år. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Indbrud i vare- og lastbiler faldet til 319 tilfælde

De sidste år har budt på mange anmeldelser om tyverier fra varebiler og lastbiler i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds. Efter et svagt dyk i 2016 kom vi i 2017 op på 634 tilfælde og i 2018 helt op på 651.

Men nu ser det ud til, at kurven er knækket. Tallet for 2019 er “kun” på 319 tilfælde.

»Det er altid svært at vurdere, hvad det skyldes,« siger Kenneth Lund-Jensen, der er leder af “Lokal Efterforskning” hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, og fortsætter:

»Men både politiet og de store interesseorganisationer, som for eksempel Dansk Byggeri, har i de seneste år gennemført en række store informationskampagner, som har sat fokus på problemet. Ikke mindst i forhold til håndværkere, der bør tænke i at sikre deres biler, så det bliver sværere for tyvene at bryde ind. Vi vurderer, at det er det, der har virket.«

Han ser dog gerne, at endnu flere følger de gode råd:

»Det er vigtigt, at man får mærket sit værktøj, så vi i sager, hvor vi finder et lager, har mulighed for at få dokumenteret, at det er tyvekoster, og få bragt værktøjet tilbage til de rette ejermænd.«

Tyverier fra almindelige personbiler falder også

Hvis man tror, at faldet skyldes, at tyvene i stedet går efter personbiler, tager man fejl. For det ser ikke ud til at være tilfældet.

For også på det område går det i den rigtige retning – hvor der i 2017 var 818 tilfælde og i 2018 669 tilfælde, er tallet for 2019 “kun” 578.

Flere hardcore-tyveknægte pågrebet i efteråret

Ved hjælp af henvendelser fra borgere og et godt politiarbejde lykkedes det i efteråret at pågribe flere tyveknægte, der stod bag et stort antal tyverier fra biler.

I Guldborgsund Kommune blev to mænd sigtet for 32 tyverier, i Næstved Kommune blev en mand sigtet for 23 tyverier og i Faxe Kommune blev to drenge sigtet for cirka 10 tyverier fra biler.

»De forurettede bliver altid glade for at få deres værktøj og effekter igen, og det giver ro i sindet, at vi har fundet gerningsmændene,« afslutter Kenneth Lund-Jensen.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Trong Nguyen / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.