Slagelse Sygehus modtager bæredygtighedscertificering

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Slagelse Sygehus er det første hospital i landet, som modtager bæredygtighedscertificeringen ‘DGNB Guld’. Bæredygtigheden opleves blandt andet i sygehusets indeklima.

Slagelse Sygehus’ nye afdelinger til fødsler, børn og medicinske patienter er landets første sygehusbyggeri, der modtager bæredygtighedscertificeringen DGNB Guld. Medarbejderne har været inddraget for at skabe et godt resultat, og de kan nu se frem til en arbejdsplads med et meget behageligt lys og indeklima.

Dejligt hus med et godt lys og et behageligt indeklima

Bygningen modtager DGNB Guld, fordi den blandt andet har fået fuldt pointantal i en række af de kriterier, som har direkte effekt på brugerne. Region Sjælland ser de nu frem til at byde brugerne inden for ved åbningen i maj.

“Det er dejligt at få et certifikat på, at vores nye sygehusafdelinger er skabt med fokus på bæredygtighed,” siger sygehusdirektør Vagn Bach.

“Det vigtige for os er først og fremmest den forskel, det kommer til at gøre for vores patienter og medarbejdere. Vi får et dejligt hus med et godt lys og et behageligt indeklima. Certificeringen er også en bekræftelse på, at vi får et meget fornuftigt energiforbrug, og at installationerne er funktionstestet, så de lever op til kravene på et moderne sygehus. Det er vi glade for,” fortsætter sygehusdirektøren.

Bæredygtigheden opleves blandt andet i sygehusets indeklima, som understøttes af avanceret temperaturstyring, der resulterer i stabile temperaturer og modvirker træk. Vinduespartierne er designet med fokus på godt dagslys og et flot udsyn fra seng og siddemøbler. Her betyder et integreret persiennesystem desuden, at direkte sollys kan afskærmes.

Dokumentation og gode rutiner bag certificeringen

OPP-konsortiet bag afleveringen består af DEAS og MT Højgaard samt investorerne Industriens Pension, PensionDanmark, PKA og Sampension. Ifølge Ninette Alto, der er afdelingschef for bæredygtighed i MT Højgaard, skyldes certificeringen først og fremmest gode rutiner og detaljeret dokumentation.

Byggeriet består af en fireetages bygning i karréform med kælder samt en bygning til fødeafsnit med fem fødestuer. Stueplan bliver for gravide, fødsler, barsel, børn og unge samt for tidligt fødte børn. 1., 2., og 3. sal bliver for medicinske patienter. Med byggeriet opfylder Slagelse Sygehus kravene til et komplet akutsygehus.

[d12-plain]Bestiller: Region Sjælland
OPP-konsortium: MT Højgaard og DEAS (udvendig drift og vedligehold), Industriens Pension, PensionDanmark, PKA og Sampension (ejere og finansiering).
Totalentreprenør: MT Højgaard
Arkitekt: Arkitema Architects
Rådgivende ingeniør: MT Højgaard Design & Engineering og MOE
Byggeperiode: April 2016-januar 2018[/d12-plain]

Foto: DEAS

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.