Regionsrådsformand: Send flere penge til hospitalerne

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Flere patienter og dyr sygehusmedicin er skyld i, at Region Sjælland har udsigt til et budgetunderskud på 245 millioner kroner til næste år. Region Sjælland vil fyre sygehuspersonale, hvis Regeringen ikke sender flere penge.

Hvis regeringen ikke kommer regionerne til undsætning, vil det gå ud over patienterne, lyder det fra Heino Knudsen (S), regionsrådsformand i Region Sjælland.

Budgetunderskud på 245 millioner kroner næste år

Forventningerne til sygehusene og de opgaver, som skal løses, svarer ikke til de penge, som regionerne får til at behandle patienterne. Sådan lyder budskabet fra Region Sjælland, der står over for et budgetunderskud på 245 millioner kroner næste år, og det vel at mærke, inden sygehusene er tilført en eneste krone til mere personale.

Regionen er sendt på voldsom sparekurs, og en af de væsentligste årsager er blandt andet støt stigende udgifter til dyr sygehusmedicin. Det giver store økonomiske udfordringer.

»Det er i bund og grund en succeshistorie, som giver os økonomiske udfordringer i sundhedsvæsenet. Vi kan meget mere i vores behandling af patienterne og anvender også ny, dyr sygehusmedicin. Det er naturligvis godt, for vi skal tilbyde det bedste af det bedste til vores patienter. Men det er dybt problematisk, at regeringen ikke dækker regionernes stigende udgifter,« siger Heino Knudsen.

Stigende udgifter til medicin og flere behandlinger

Heino Knudsen anerkender, at sundhedsvæsenet aldrig har fået flere penge end nu. Men det står stadig ikke mål med de stigende udgifter til blandt andet sygehusmedicin og behandlingen af langt flere patienter. Regionsrådsformanden forudser, at forventelige budgetunderskud i regionerne kommer til at gå ud over patienterne, hvis ikke regeringen ændrer kurs og tilfører sundhedsvæsenet flere midler:

»Vi har i Region Sjælland i en årrække haft en robust og stabil økonomi, fordi vores dygtige medarbejdere på sygehusene har været rigtig gode til konstant at effektivisere og optimere. Men nu står vi et sted, hvor smertetærsklen er nået. Vores medarbejdere løber rigtig stærkt og yder en fantastisk indsats hver dag. Men vi kan ikke længere kun effektivisere os ud af de økonomiske udfordringer,« siger regionsformanden.

Besparelser i form af afskedigelser på sygehusene

Hvis regeringen ikke kommer til undsætning med flere penge, vil Region Sjælland reelt kun have én mulighed for at finde 245 millioner kroner i næste års budget til blandt andet den dyre medicin: Besparelser i form af afskedigelser på regionens sygehuse.

»Det vil være katastrofalt. Det vil gå ud over patienterne, for vi vil ikke længere kunne tilbyde den kvalitet og service, som vi leverer nu. Det vil betyde for lidt tid til patienterne, færre undersøgelser, længere ventetider, et presset arbejdsmiljø og øget risiko for fejl. Det er ikke den kurs, som vi skal sende det danske sundhedsvæsen ind på. Det er regeringens og sundhedsministerens ansvar, at vi nu får vendt udviklingen,« slår regionsformanden fast.

Kaster ansvaret fra sig som regionsrådsformand

Brigitte Klintskov Jerkel, der er sundhedsordfører for Det Konservative Folkeparti og samtidig er medlem af regionsrådet mener, at regionsformanden kaster sit ansvar fra sig.

»Jeg synes, at Heino Knudsen kaster ansvaret fra sig som regionsrådsformand, når han mener, at regeringen må løse den økonomiske situationen og undlader at tage ansvar for økonomien. Når det så er sagt, så starter økonomiforhandlinger mellem Danske Regioner og regeringen lige om lidt. Her er det oplagt at drøfte den økonomiske situation i regionerne,« fortæller Brigitte Klintskov Jerkel (K).


Arkivfoto: Region Sjælland

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.