Regionens koncerndirektør går på pension

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Leif Panduro Jensen har udover COVID-19 haft et stort fokus på at udvikle det samlede regionale sundhedsvæsen for patienterne, personlig medicin, kunstig intelligens, forskning, Sundhedsplatformen og projekt Perspektiv 20-23.

Leif Panduro Jensen, som er koncerndirektør i Region Sjælland, går på pension til august. Han har i sin tid i regionen brugt sin store erfaring som læge og topleder til at styre regionen sikkert gennem coronapandemien, hvor han har siddet for bordenden i regionens COVID-19-beredskab. Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

Glad for sine tre og et halvt år i Region Sjælland

Der efterlades nogle store og markante sko, som efterfølgeren til Leif Panduro Jensen skal udfylde, når koncerndirektøren til august stopper i Region Sjælland og går på pension.

I sin tid i Region Sjælland har Leif Panduro Jensen udover COVID-19 haft et stort fokus på at udvikle det samlede regionale sundhedsvæsen for patienterne, personlig medicin, kunstig intelligens, forskning, Sundhedsplatformen og ikke mindst regionens projekt Perspektiv 20-23, som skal forbedre kvaliteten og finde løsninger på udfordringer på tværs af hele regionen til gavn for patienter og personale.

Men med udsigt til kontrol med COVID-19 ved hjælp af vaccinerne her til sommer, føles tiden rigtig til at trække sig tilbage.

»Jeg har været glad for mine tre og et halvt år i Region Sjælland, og det er da også med en vis vemod, at jeg går på pension efter sommeren. Jeg er nu fyldt 65 år, og jeg ønsker at prioritere min tid til andre aktiviteter end arbejde blandt andet på langturssejlads med min båd, der ligger i Sydfrankrig,« siger Leif Panduro Jensen, koncerndirektør i Region Sjælland, og fortsætter:

»Jeg synes, at august er et passende tidspunkt til at give tøjlerne videre til den næste, da COVID-19 formentlig vil være under kontrol, og det forberedende arbejde med budget og et nyt regionsråd vil være i fokus, så min afløser kan komme godt ind i regionens prioriteringer. Indtil da vil jeg fortsætte arbejdet med uformindsket energi.«

Leif Panduro Jensen deler interessen for at sejle med sin kone, som allerede er pensioneret. Derudover ser han frem til at bruge tid sammen med sin familie herunder sine to børn og svigerbørn.

Selvom han officielt træder tilbage til august, så ser Leif Panduro Jensen frem til fremover at følge udviklingen i Region Sjælland og det samlede regionale sundhedsvæsen lidt på afstand, når han går på pension.

Har håndteret svære sager såsom COVID-19

Leif Panduro Jensen har været og er fortsat lidt endnu en del af direktionen i Region Sjælland, som også tæller regionsdirektør Per Bennetsen og koncerndirektør Lone Lindsby.

Hans ansvarsområder i Region Sjælland har været beredskabet, sygehusene og deres udvikling, IT herunder også Sundhedsplatformen, forskning og innovation og det præhospitale område.

»Jeg vil gerne sige Leif Panduro Jensen en stor tak for indsatsen i Region Sjælland,« siger Per Bennetsen, regionsdirektør i Region Sjælland og fortsætter:

»Det har været en tid, hvor han med sin solide erfaring har været den rette mand til at udvikle vores sundhedsvæsen og samtidig har håndteret svære sager som COVID-19, ligesom han har kæmpet indædt for at få rettet op efter sagen om de mangelfulde brystundersøgelser, der fandt sted på Ringsted Sygehus før hans tid i regionen. Nu går vi i gang med at søge efter hans afløser, og den proces bliver sat i gang hurtigst muligt.«

Leif Panduro Jensen tiltrådte stillingen som koncerndirektør i marts 2018. Han kom fra en stilling som centerdirektør for Finsencentret på Rigshospitalet og er uddannet speciallæge i karkirurgi i 1997. Derudover har han været vicedirektør på Nordsjællands Hospital og ledende overlæge på Karkirurgisk Afdeling på Gentofte Hospital.

Øverst: Leif Panduro Jensen. (Foto: Jarvad Fotografi / Region Sjælland). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.