Regionen henter ny koncerndirektør fra egne rækker

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Speciallæge i neurologi og tidligere vicedirektør bliver den nye koncerndirektør i Region Sjælland.

Fra den 1. august bliver Jesper Gyllenborg ny koncerndirektør i Region Sjælland. Han er uddannet speciallæge i neurologi og kommer fra en stilling som lægefaglig vicedirektør på Sjællands Universitetshospital. Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Tidligere vicedirektør på Sjællands Universitetshospital

De seneste knap to år har Jesper Gyllenborg været vicedirektør med lægefagligt ansvar på Sjællands Universitetshospital. Nu venter en ny rolle, hvor der skal arbejdes for at sikre et stærkt og sammenhængende sundhedsvæsen i Region Sjælland.

Læs også: Sjællands Universitetshospital får ny lægefaglig vicedirektør.

»Jeg glæder mig til at få Jesper Gyllenborg med i direktionen. Sundhedsvæsnet står over for markante forandringer de kommende år, og i Region Sjælland venter store og vigtige opgaver med udviklingen af hele det sjællandske sundhedsvæsen. Her kommer Jesper til at få en nøglerolle,« siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S) og fortsætter:

»Vi ønskede at få en koncerndirektør, som virkelig vil Region Sjælland, og som forstår de særlige muligheder der er hos os. Det får vi med Jesper, som med sit indgående kendskab til regionen og særligt sygehusene kommer til at være et stærkt bindeled mellem de politiske visioner og sygehusdriften.«

Stærkt og sammenhængende sundhedsvæsen

Som ny koncerndirektør bliver 51-årige Jesper Gyllenborg en del af Region Sjællands øverste ledelse, hvor han får et særligt ansvar for de sundhedsrettede opgaver i regionen.

»Vi skal styrke de specialiserede tilbud på sygehusene, samtidig med at vi ser mulighederne i de nære, decentrale tilbud, hvor patienterne eksempelvis kan møde sundhedsvæsnet via digitale løsninger. Og så vil jeg arbejde videre på at styrke sammenhængen mellem sygehusenes akutte tilbud og det nære sundhedsvæsen, herunder samarbejdet med eksempelvis kommuner og praktiserende læger,« siger Jesper Gyllenborg og fortsætter:

»Det bliver også et fokusområde for mig at videreudvikle lægeuddannelsen i Region Sjælland og forhåbentlig være med til at etablere en fuld én af slagsen, samt at understøtte og bygge videre på vores stærke forskningsmiljøer på tværs af både faggrupper og sygehuse i regionen.«

Havde en central rolle under hele corona-indsatsen

Jesper Gyllenborg skal være garant for den sundhedsfaglige viden i regionens koncerndirektion, fortæller regionsdirektør Per Bennetsen.

»Både i kraft af Jespers lægefaglige afsæt og hans erfaring som vicedirektør på regionens største sygehus kommer han med et vigtigt bidrag ind i ledelsesarbejdet af den samlede region. Jeg kender ham rigtigt godt i forvejen og ser meget frem til at få gavn af samarbejdet i hans nye rolle som koncerndirektør. Jesper har haft en central rolle i organisationen under hele corona-indsatsen og har også derfra et solidt indblik i regionens arbejde,« siger Per Bennetsen.

Jesper Gyllenborg efterfølger den nuværende koncerndirektør Leif Panduro Jensen, som går på pension til august.

Hvem er koncerndirektør Jesper Gyllenborg?

  • Siden september 2019 har han været vicedirektør med lægefagligt ansvar på Sjællands Universitetshospital i Køge og Roskilde.
  • Under corona har han haft en helt afgørende rolle i kraft af sin stilling som lægefaglig vicedirektør på Sjællands Universitetshospital, der har haft det primære ansvar for håndteringen af corona-patienter i regionen. Derudover har han haft det lægefaglige ansvar for vaccinationsindsatsen på sygehusene.
  • Fra 2009-2019 var han ledende overlæge på Neurologisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital, hvor han arbejdede for at styrke og udvikle det neurologiske speciale i Region Sjælland.
  • Han er uddannet fra Københavns Universitet i 2000 og speciallæge i neurologi i 2008.
  • Privat er Jesper Gyllenborg gift, far til tre voksne børn og bor i Roskilde. I sin fritid er han blandt andet aktiv motionscyklist og sejler.

Øverst: Jesper Gyllenborg. (Foto: Region Sjælland). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.