Økonomien i Region Sjælland er presset på flere områder

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Politikerne i Region Sjælland skal løse en ubalance på 157 millioner kroner i budgettet for næste år. Dertil kommer et underskud på cirka 150 millioner kroner her i 2018.

Der var mørke skyer over Region Sjællands økonomi for 2019, da Regionsrådet tog hul på budgetforhandlingerne i går mandag.

Region Sjælland står med et budgetunderskud på 157 millioner i budgettet for 2019. Dertil kommer, at regionens sygehuse i øjeblikket står med en ubalance på cirka 150 millioner i indeværende budgetår.

»Vi ser ind i betydelige budgetudfordringer. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at det kommer til at berøre borgere, patienter og medarbejdere mindst muligt. Men vi må også se i øjnene, at presset på vores økonomi betyder, at vi ser ind i en periode, hvor der vil ske personalereduktioner – og der vil komme afskedigelser. Det er mit håb, at underskuddet i indeværende år kan minimeres væsentligt. Men der er ingen tvivl om, at det bliver hårdt,« siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S).

Dyr sygehusmedicin udfordrer sundhedsvæsenet

Det er stigende udgifter til sundhedsydelser, som i den grad presser økonomien i Region Sjælland.

»Det danske sundhedsvæsen er i bund og grund en succeshistorie. Vi lever længere og længere, vi behandler flere og flere borgere – og vi behandler for mere og mere komplicerede sygdomme. Det gør vi blandt andet også med ny dyr sygehusmedicin,« forklarer Heino Knudsen og fortsætter:

»Det er naturligvis godt, for vi skal tilbyde det bedste af det bedste til vores borgere, som er blevet patienter i vores sundhedsvæsen. Bagsiden af medaljen er regionernes anstrengte økonomi. Det er en udfordring for alle regionerne i Danmark – ikke kun Region Sjælland. Men regionerne går ind og tager ansvar trods svære økonomiske rammer.«

Regionsrådet blev enige om en fælles strategi for Region Sjælland i foråret. Det er dén, som er hjørnestenen i budgetforslaget for 2019. Her er fokusområderne blandt andet et både nært og specialiseret sundhedsvæsen for alle, det medicinske område, Psykiatrien, Digitalisering og arbejdsmiljø.

Region Sjælland har godt 18.000 medarbejdere samt et samlet budget for 2019 på godt 19 milliarder kroner.


Arkivfoto: Region Sjælland.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.