Nye vaccinationscentre til 14.000 borgere om dagen

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – I den næste uges tid flytter seks af regionens vaccinationscentre ind i nye lokaler, herunder Slagelse Hallen, med faciliteter og adgangsforhold til at vaccinere mange borgere dagligt. Rammerne er med til at sikre hurtig, sikker og effektiv vaccination af 14.000 borgere dagligt.

Region Sjælland er klar med vaccinationscentrene, som skal vaccinere 14.000 borgere om dagen hurtigt, effektivt og forsvarligt, når der leveres tilstrækkeligt med vacciner til det.

De seks vaccinationscentre, som de næste dage flytter ind i nye lokaler, er placeret ved de seks mest folkerige kommuner, herunder i Slagelse, men centrene er klar i alle 17 kommuner. Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

Venter på at vaccineleverancerne bliver tilstrækkelige

Fra i går og en uge frem flytter seks af regionens vaccinationscentre ind i nye lokaler med faciliteter og adgangsforhold til at vaccinere mange borgere dagligt. Rammerne er med til at sikre hurtig, sikker og effektiv vaccination af 14.000 borgere dagligt.

Med de nuværende leverancer er der ikke nok vacciner til, at så mange hver dag kan få deres første stik mod COVID-19, men regionen er klar til at vaccinere i nye omgivelser i alle 17 kommuner, så snart der er vacciner nok.

»Vi er klar til at vaccinere mange flere borgere, end leverancerne tillader det nu,« siger Heino Knudsen (S), der er regionsrådsformand i Region Sjælland, og fortsætter:

»Så vi glæder os til, at vi får et højere antal vacciner, så vi kan komme i gang med at vaccinere endnu flere borgere og byde velkommen i alle 17 vaccinationscentre. Der er vi desværre ikke endnu, men vi ønsker at gøre det nemt for alle borgere at blive vaccineret mod COVID-19, og derfor vil vi være til stede i alle regionens kommuner, så snart det er muligt.«

Borgerne modtager invitation til vaccination i e-Boks

I går bød Region Sjælland borgerne indenfor i vaccinationscenteret i Arena Næstved, og henover den næste uge tages de nye lokaliteter i brug i den nævnte rækkefølge med Roskilde, Slagelse, Nykøbing F., Herfølge og Holbæk. Vaccinationscenteret i Slagelse er i Slagelse Hallen på Parkvej 33.

Her kan borgere fra hele regionen, der har fået en invitation i e-Boks eller brev, bestille tid til at blive vaccineret.

Regionens plan for vaccination sikrer, at der både tages højde for nærhed og social ulighed samtidig med, at forholdene er sundhedsmæssigt forsvarlige, og vaccinespild undgås.

Planen følger den overordnede vaccinationsplan fra Sundhedsstyrelsen, som netop sørger for, at de mest udsatte og sårbare borgere i forhold til COVID-19 bliver vaccineret først.

Begynder med de seks mest folkerige kommuner i regionen

De seks eksisterende vaccinationscentre er placeret i de mest folkerige kommuner, som tilsammen tæller 52,9 procent af borgerne i regionen.

Yderligere 11 centre fordeles i de resterende kommuner, hvor placeringerne er fundet og vaccinationscentrene er klar, så snart regionen modtager flere vacciner.

Et godt samarbejde mellem kommunerne og regionen er en hjørnesten i den velfungerende vaccinationsindsats, hvor der blandt andet er mange hensyn, der skal tages, ved etableringen af et vaccinationscenter.

»Vores ambition om at tilbyde vaccination så tæt på borgerne som muligt er helt afhængig af et godt samarbejde med de involverede kommuner. Kommunerne har gjort et stort stykke arbejde med at finde egnede lokaliteter og stille dem til rådighed for denne meget vigtige samfundsopgave, som vaccinationsindsatsen er,« siger Heino Knudsen.

Ambition om at have vaccinationscentre i nærområderne

På sigt er det ambitionen at brede vaccinationstilbuddet endnu længere ud, så ingen borgere får mere end 20 kilometer til nærmeste vaccinationsmulighed. Det er planen for fase tre, som er den sidste af tre faser i regionens plan for vaccination.

Før det kan blive en realitet, så kræver det først og fremmest et meget større antal vacciner, og vacciner der er nemmere at håndtere og transportere end de nuværende, så det bliver muligt at involvere private leverandører såsom apoteker og praktiserende læger. Det vil på nuværende tidspunkt føre til for stort et spild af vacciner.

Tider til vaccination bliver åbnet løbende til de prioriterede målgrupper på vacciner.dk i takt med, at der leveres vacciner til Danmark. Man kan først bestille en tid til vaccination, når man har fået besked i e-Boks eller brev.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Torsten Simon / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.