Nu bliver operationer for brystkræft styrket

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – Regionsrådet har besluttet, at operationer for brystkræft skal styrkes og samles i Roskilde.

I dag har regionsrådet i Region Sjælland besluttet, at operationerne for brystkræft skal styrkes og samles på Sjællands Universitetshospital i Roskilde.

Store udfordringer med at rekruttere brystkirurger

Høj kvalitet i kræftbehandlingen og øget patientsikkerhed. Det er gevinsten ved, at brystkræftoperationer nu samles på Sjællands Universitetshospital, Roskilde.

Den fysiske fusion på kræftområdet i Region Sjælland skulle ifølge regionens sygehusplan (Sygehusplan 2010) først ske, når byggeriet af det nye Sjællands Universitetshospital i Køge står klart i forventeligt 2024.

Men den plan er ikke længere holdbar på grund af udfordringer med at rekruttere brystkirurger, siger Annemarie Knigge (S), formand for Udvalget for Sygehusenes behandlingstilbud.

Flytning skal sikre høj patientkvalitet og patientsikkerhed

»Indtil byggeriet af universitetshospitalet i Køge står klart, flytter vi operationerne til Sjællands Universitetshospital, Roskilde for at sikre en høj patientkvalitet og patientsikkerhed,« siger Annemarie Knigge og fortsætter:

»Mangel på speciallæger betød i tredje kvartal 2018 et dyk i antallet af kvinder, der blev opereret inden for de anbefalede tidsfrister i kræftpakken for brystkræft. Det var helt uacceptabelt. Med en styrket og samlet Bryst- og Plastikkirurgisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital, Roskilde, står vi stærkere, når vi skal rekruttere nye brystkirurger.«

Målet er, at operationerne for brystkræft bliver samlet i Bryst- og Plastikkirurgisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital i Roskilde i løbet af 2019.

Fremgang på kræftområdet på 10 ud af 13 kræftpakker

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand i Region Sjælland, glæder sig over, at der nu er vedtaget en fremtidssikret plan på brystkræftområdet

»Særligt når det gælder brystkræft, har vi været udfordret, men det er også vigtigt at sige, at der er rettet op. Generelt har vi i Region Sjælland haft fremgang på 10 ud af 13 kræftpakker. Og vi er igen på niveau eller højere end de andre regioner,« siger Heino Knudsen og fortsætter:

»Men vi vil mere end det. Derfor har vi også givet håndslag med alle vores sygehuse om, at der i 2019 sker flere positive ændringer. Vi ved fra flere af vores kræftområder, at vi kan effektivisere endnu mere. Og tilrettelægge behandlingen endnu mere klogt.«

Nedlægger blodprøvelaboratorium i Hundige Storcenter

Regionsrådets beslutning i dag betyder også, at man nedlægger et mindre blodprøvelaboratorium i Hundige Storcenter (Waves), som betjenes af Klinisk Biokemisk Afdeling i Køge.

Personalet flyttes til afdelingen i Køge, hvor ressourcerne kan udnyttes mere optimalt, og alle prøver så kan håndteres. Langt de fleste patienter kan også få taget blodprøver ved deres egen læge.

(Øverst: Regionshuset. Arkivfoto: Region Sjælland).

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.