Kampagne skal nuancere billedet af erhvervsskoler

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

En ny kampagne skal nuancere billedet af erhvervsskolerne: »Det er helt afgørende, at vi får flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse, for allerede nu er der brug for mere faglært arbejdskraft i Region Sjælland.«

Forældrene i Region Sjælland vægter et godt studiemiljø højt, når de rådgiver deres børn om valg af ungdomsuddannelse. Hver tredje af forældrene mener, at det bedste studiemiljø findes på det almene gymnasium, STX.

Til sammenligning mener kun 6 procent af forældrene, at erhvervsuddannelserne EUD eller EUX har det bedste studiemiljø blandt ungdomsuddannelser.

Det viser en ny undersøgelse, som regionernes fælles kampagne “Ditbarnsfremtid” har fået lavet blandt forældre til 14-21-årige. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Men erhvervsuddannelsernes studiemiljø er bedre end sit rygte, mener Julie Jacobsen (DF), formand for Region Sjællands udvalg for erhverv, innovation, uddannelse og grøn omstilling:

»Erhvervsuddannelserne har høj faglighed, lektiecaféer, gode undervisningslokaler og fester, som ryster eleverne sammen. Det er helt afgørende, at vi får flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse, for allerede nu er der brug for mere faglært arbejdskraft i Region Sjælland. Derfor er det vigtigt, at vi taler erhvervsuddannelserne op, så valg af ungdomsuddannelse ikke baseres på fordomme.«

Klæde forældre på til at tage en snak med deres børn

Formålet med kampagnen “Ditbarnsfremtid” er at klæde forældrene bedre på til at tage snakken med deres børn om valg af ungdomsuddannelse. Sammen med vejledere og andre eksperter udvikler kampagnen gode råd og materiale til forældre.

Det bliver fulgt op med direkte kommunikation til forældrene ude i de enkelte regioner, når der er regionale uddannelsesevents, åbent hus på erhvervsskolerne og andre arrangementer.

»Vi vil gerne nuancere billedet af, hvad der foregår på erhvervsskolerne. Undersøgelsen understreger, at det ikke blot indebærer at forklare forældrene om de gode job-, videreuddannelses- og fremtidsmuligheder, der ligger i erhvervsuddannelserne, men også at vise det spændende studiemiljø, erhvervsuddannelserne har at byde på. Derfor er det et fokusområde for det kampagneheat, vi lancerer netop nu,« fortæller projektleder i “Ditbarnsfremtid”, Kira Gilling Hansen.

Bo på et skolehjem under ens erhvervsuddannelse

Kampagnen vil blandt andet sætte fokus på, at man kan bo på skolehjem samtidig med, at man tager en erhvervsuddannelse. Det er gratis at bo på skolehjem, hvis man er under 18 år eller har børn og opfylder betingelserne. Nogle får betalt opholdet af deres læreplads, som har mulighed for at søge refusion, fortæller projektlederen.

I 2018 søgte 4714 unge ind på STX i Region Sjælland, 1618 søgte ind på EUD og 644 på EUX. Søgetallet på EUD og EUX er stigende i regionen, mens STX fik lidt færre ansøgere i år end sidste år.

Læs mere på: www.ditbarnsfremtid.dk


Øverst: Maja Thomsen, 19 år, bor på Landbrugsskolen Sjælland – Roskilde Tekniske Skole.

Foto: Kira Gilling Hansen / Ditbarnsfremtid

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.