Falsk Udbetaling Danmark: Du får ingen pension!

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – Aktuelt bliver ældre borgere ringet op at en eller flere svindlere, som hæver at ringe fra Udbetaling Danmark.

Tirsdag fik Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi to anmeldelser fra borgere, der netop var blevet ringet op af en person, der hævdede at ringe fra Udbetaling Danmark.

Svindleren havde forklaret, at borgeren var nødt til at udlevere oplysninger om kode og NemID, hvis borgeren skulle nå at få sin pension udbetalt rettidigt i denne måned. Det oplyser politiet.

Myndigheder ringer aldrig til borgerne for at få koder

Den første, som fupopkaldet ramte, var en 77-årig kvinde fra Nykøbing, som dog fik afvist den pågældende svindler uden at give fortrolige oplysninger.

Den anden var en 56-årig kvinde fra Kettinge, som lakonisk meddelte, at hun ikke modtog nogen pension, og derpå blev forbindelsen afbrudt.

Politiet gentager derfor sin advarsel mod at udlevere personlige og fortrolige oplysninger i telefonen:

»Giv aldrig oplysninger om cpr-nummer, NemID eller pinkoder til folk, der ringer. Hverken Udbetaling Danmark, kommuner eller politiet ringer og anmoder om den type oplysninger, så vær ekstra på vagt over for den slags fupopkald,« skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og fortsætter:

»Oplysningerne er jo af helt personlig og fortrolig karakter. Afbryd forbindelsen og ring i givet fald til politiet på telefon 1-1-4.«

Øverst: Genrefoto. (Foto: Sam Williams Photo / Pixabay). Note/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.